Hír és kommentár

Mit keres Medgyessy Péter Kubában? 

Ezzel a címmel jelent meg cikk a Magyar Nemzet december 30-án megjelent számában. A továbbiakban a beljebb helyezett szöveg a cikkből származik, a kommentár egy e-mailon terjedő vélemény.

A kormányszóvivő nem tudja, hol van a kormányfő, csak telefonon tartja a kapcsolatot Medgyessyvel

Medgyessy Péter miniszterelnök jelenleg a kubai Varaderóban nyaral - tudta meg a Magyar Nemzet Király Zsolttól, a Magyar Köztársaság kubai nagykövetségének diplomatájától. Király arról nem tudott felvilágosítást adni, hogy Medgyessy Péter találkozik-e Fidel Castróval, hiszen értesülései szerint nem hivatalos, hanem magánúton vesz részt a karibi üdülőhelyen.

Gál. J Zoltán kormányszóvivő a lap érdeklődésére nem tudott információval szolgálni arról, hogy a kormányfő hol tartózkodik, állítása szerint csak telefonon tartják a kapcsolatot. Ugyanakkor komolytalannak tartotta azt a kérdést, hogy a magyar miniszterelnök találkozik-e Fidel Castróval. A kormányfő a nyáron a francia riviérán, Cannesban nyaralt.

Mit keres D209 Kubában?
Szerintem egy lehetséges válasz van:

Az oroszok ide fizették be, jutalomüdülésre.
Tudod, az adósság kb. 70 %-ának elengedése miatt járó jutalék egy részét ezen a módon rendezik le. A másik része az volt, hogy nem tartóztatták le a KGB ellen viselt dolgai miatt. A továbbiakat még nem tudjuk, de érdemes lesz figyelmi az orosz érdekszférában történő mozgását.

A NATO-val és tagországaival szemben álló országok kivételével bárhova mehetett volna szabadságra, nem lenne igazán gázos az ügy!!! Ugyanis D209 egy NATO-tagállam miniszterelnöke. Tele csupa bizalmas és titkos információval.

Tényleg, mi a csudát keres Kubában!!!

Ha nincs kísérete, milyen módon tudják megvédeni a kubai hírszerzéstől??? Ez így nem elsősorban nagyzolás számomra, hanem egész egyszerűen nemzetbiztonsági kockázat!!!

D209 esetében nem az első és nem az egyetlen!!!

 Gál. J Zoltán kormányszóvivő a lap érdeklődésére nem tudott információval szolgálni arról, hogy a kormányfő hol tartózkodik,

Szerintem ez is éppen olyan közérdekű információ, mint pl. a fizetése!  Az ország (?) miniszterelnöke nem bújhat el!!  De hogy az egyik közvetlen beosztottja sem tudja hol van, az meg egyenesen röhejes!!!  Ugyanakkor a követség munkatársa tudja,. Te jó isten, milyen szervezettség lehet a Kormányban.....

Egyébként mindenkinek Boldog Új Évet!

Jövőre – Veletek – Ugyanitt!!

Sz. M.

vissza Vissza a kezdőlapra