Medgyessy Péter miniszterelnök levele Orbán Viktornak
 
Medgyessy Péter miniszterelnök szerdán levelet küldött Orbán Viktornak, az Európai Néppárt alelnökének, amelyben arra kéri a volt kormányfőt: tisztségét felhasználva nyújtson támogatást ahhoz, hogy Magyarország a csatlakozási folyamat során minden kérdésben a lehető legkedvezőbb feltételeket érhesse el - derül ki a kormányszóvivő MTI-hez eljuttatott közleményében

    Gál J. Zoltán közleménye szerint Medgyessy Péter különösen fontosnak tartja a mezőgazdasági termelők támogatásával kapcsolatos átmeneti időszak lerövidítését.

    A kormányfő levelében emlékezteti az Európai Néppárt alelnökét, hogy az Országgyűlés keddi plenáris ülésén több felszólaló foglalkozott Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozásával.

    - Medgyessy Péter emlékezteti az alelnököt, hogy a megszólalások sorában Áder János frakcióvezető úgy fogalmazott: "a Fidesz - Magyar Polgári Párt képviselői, tagjai minden támogatást megadnak ahhoz, hogy ez a törekvés, a kormány ezen törekvése sikeres legyen, és valóban javuljanak Magyarország pénzügyi feltételei a csatlakozási tárgyalásokon" - áll a közleményben.

    Gál J. Zoltán közleménye szerint a frakcióvezetői felszólalásra reagálva a miniszterelnök elmondta, hogy a kormány szívesen vesz minden segítséget, és Medgyessy Péter a parlamentben elhangzottakra támaszkodva fordult Orbán Viktorhoz.

    Medgyessy Péter levelét tájékoztatásul elküldte Áder Jánosnak, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének is.

 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra