MKDSZ

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség nyilatkozata

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség 2002. december 14-én tartotta éves küldöttgyűlését. Ezen Latorcai János küldöttgyűlési elnök előterjesztésére 2004. december 31-éig meghosszabbították a Szövetség mindent tisztségviselőjének mandátumát
és az alábbi nyilatkozatot fogadták el.

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt együttműködését tartotta legfontosabb feladatának a Szövetség 2002. december 14-én tartott küldöttgyűlése, amely egyben hitet tett a nemzet-polgári erők szoros összefogása mellett. Ennek helyi szintű hiánya nagymértékben hozzájárult az önkormányzati választások során elszenvedett verséghez. Éppen ezért az egységre okvetlenül szükség van: a szocialista kormány fél éves működése máris tragikus következményekkel járt.

A kereszténydemokraták tiltakoznak a szegények adója, az infláció növelése ellen és kiállnak a jegybank függetlensége mellett. Aggasztónak tartják az önkormányzatok helyzetét, a kábítószer ügyekkel kapcsolatos büntetési tételek csökkentését, az Egyház elleni rendszeres támadásokat. Tragikus, hogy a média vezérelte szellemi terrorizmushoz egyre gyakrabban társul a kormányzati rendőri önkény is. A kormánytöbbség nemsokára áterőlteti a 2003. évi költségvetést, amelyet a megtagadott ígéretek és azok a praktikák jellemeznek, amelyekkel a kormány visszaveszi, amit korábban adott. különös aggodalomra ad okot az a pártérdekú tisztogatás sorozat, amely mára már elbizonytalanította az intézmények működését és az évtizedekkel ezelőtti félelem légkörét hozuta vissza a társadalomba. A kormány elhibázott külpolitikája rontotta a Romániával és Szlovákiával való kapcsolatainkat, pedig éppen most lenne itt az ideje, hogy Magyarország szót emeljen a m ásodik világháború után tulajdonától megfosztott szlovákiai magyarok érdekében. Noha a kormány elügyetlenkedte az Európai Unióval való zárótárgyalásokat, a kereszténydemokraták mégis bizalommal néznek azokra a lehetőségekre, amelyeket az uniós tagság nyit meg Magyarország számára.

 

vissza Vissza a kezdőlapra