Kutyából nem lesz szalonna

Az MSZP-nek nem a nevét, hanem a lényegét kellene változtatnia

Azok számára, akik értik és tudják, hogy mi a szociáldemokrácia, nevetséges volt az igyekezet, amellyel az MSZP alig egy jó évtizeddel mai nevének felvétele után ismét névváltoztatást tervez.


Az MSZP névváltoztatását nem kíséri semmiféle tartalmi változás, s a párt mai természetét nemrégiben Szűrös Mátyás is világossá tette. A Magyar-Hon-Lapon is ismertetett kijelentése szerint valójában bolsevik jellegű de a nagytőke érdekeit kiszolgáló neoliberális párttá alakult.
Nem is kellene visszatérnünk a kérdésre, ha nem hozott volna a drótposta egy olyan kis rajzot, amely a fentiek lényegét egyértelműen megmutatja. A kép eszünkbe juttatja a régebbi viccet: Miért lett a szocialisták jelvénye a szegfű? - Mert a szeghez kalapács kell, a fűhöz meg sarló...
Ma egyébként a pártok neve nem sokat mond természetükről. Portugáliában most a szociáldemokrata párt kormányoz, amely párt balról szintén a liberalizmus felé csúszott, majd jobbközép párt lett, de nevét nem változtatta. Csak a gondolkodását. Az MSZP-ben ez fordítva van. Sajnos.

vissza Vissza a kezdőlapra