MSZP Választmány

Tégy a gyűlölet ellen!

Valóban tenni kellene már valamit. Mi még nem hallottunk arról, hogy ha valaki úgy érzi, a másik gyűlöli, akkor sikerre vezetett volna, ha ezért büntetést helyez kilátásba. Olyasmi ez, mint az alábbi beszélgetés:

- Szeress!
- Gyűlöllek!
- Akkor megverlek.

Alighanem sikertelen lesz hát az MSZP hétvégi választmányának ötlete. A választmány - az október 23-i események kapcsán - javasolja a kormánynak, fontolja meg, hogy a büntető törvénykönyv módosításával büntethetővé váljon az uszítás és a gyűlöletkeltés. Erről Jánosi György, az MSZP országos választmányának elnöke beszélt a testület szombati ülését követően.

Kovács László pártelnök szerint az MSZP elégedett az önkormányzati választások eredményével, de nem önelégült.

Nem bizony. Mindössze a következőket mondta: A szocialista párt 13 éves működésének legnagyobb sikerét érte el az önkormányzati választásokon. Hozzátette: a mostani szavazás megerősítette az áprilisi választások eredményét. Úgy vélte, a szocialista párt értékrendje vonzó értékrend, a benne megfogalmazott szociáldemokrata alapértékek megfelelnek a francia forradalom "szabadság, egyenlőség, testvériség" hármas jelszavának. Lásd ez utóbbiról Surján László beszédét a Széchenyi kör péntek esti ülésén.

Milyen szabadság lesz az, ahol közterületen, ha valaki nyilvánosan beszél, mint Kuncze a temetőben, akkor nem lehet ellenvéleményt, nem-tetszést kinyilvánítani. Mindent szabad lesz mondani, amit szabad, mint régen?

Tanácsunk: ha a kormányoldal úgy érzi, gyűlölik őket az 56-osok, próbálják meg ők szeretni az 56-osokat. Hátha egyszerűbb, mint ismét bíróság elé állítani őket.  Meg hatékonyabb is. De van még egy bibéje a dolognak. Ha lesz ilyen törvény, és ha független a bíróság, Kovács László többet nem szerepelhet a nyilvánosság előtt, mert, szinte biztosan, bűncselekményt követ el.

 

vissza Vissza a kezdőlapra