HOVÁ LETT A NEMZETI EGYSÉG?

SZÉTTÉPTÉK A KOSZORÚT

Az ünnep ismét feladta a leckét. Medgyessy Péter rangrejtve, azaz reggel hét órakor kilopakodott a temetőbe, s elhelyezte a saját koszorúját. Ennek a szalagját nem szívelhették egyesek és szétszedték még délelőtt. Valamikor az MSZP is koszorúzott, távozásuk után a koszorút eltávolították az emlékhelytől.

Nagy erőkkel jelent meg az SZDSZ valamikor egy óra után. Medgyessy - a lopakodás révén - megúszta a füttykoncertet, Kuncze nem. Mécs kifakadt: szégyelljétek magatokat, egy bukott kormány érdekében meggyalázzátok ezt a szent helyet.

Bukott kormány? Az a tíz mandátum nem olyan nagy bukás, de nem erről van szó. Mi köze az Orbán kormánynak az egészhez? Úgy látszik nemcsak Kovács Lászlónak, hanem már Mécsnek is Orbán fóbiája van. Olyanok mint Móricka, mindenről Orbán Viktor jut az eszükbe.

A békeszerető emberek nem örülnek a fenti híreknek. Én sem. Valóban nem méltó sem az ünnephez, sem a mártírok emlékéhez, ha magyar magyart gyaláz. Mégsem hibáztatom azokat, akik megtették, s akik néhány perccel később lelkesen köszöntöttek bennünket, az Antall és Boross kormány és tagjait. Medgyessy SZ.T. Péternek kellene éreznie, hogy valami nincs rendben. Kádár vérbe fojtotta a szabadságharcot, munkatársai, akik mélyen hajbókoltak előtte, jó ízléssel nem ünnepelhetik most főnökük áldozatait. Legalább addig nem, amíg nem történik meg a bűnök megvallása, megbánása és nincs elégtétel. Ez a mai nap többek között azt üzeni: meg kellene már valósítani a sokat emlegetett rendszerváltást.  

vissza Vissza a kezdőlapra