Európai körút a sikeres EU-csatlakozásért
 
Orbán Viktor ezen a héten európai körutat tesz Magyarország sikeres uniós csatlakozásának előmozdítása érdekében.

 Orbán Viktor 2002. november 27-én, szerdán Brüsszelbe utazik, ahol az Európai Néppárt (EPP) közelmúltban megválasztott alelnökeként részt vesz a párt elnökségi ülésén. A tíz csatlakozó közép-európai ország közül Magyarország az egyetlen, amelynek ilyen magas szintű választott képviselője van az Európai Parlament legnagyobb frakcióját adó pártban.

Másnap, november 28-án, csütörtökön Berlinbe utazik a Konrad Adenauer Alapítvány által rendezett Európai Bővítési Fórumra. Orbán Viktor ezen a rendezvényen is az EPP alelnökeként vesz részt és szólal fel november 29-én, pénteken.

November 30-án, szombaton José Maria Aznar spanyol miniszterelnök meghívására Korfun vesz részt a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) elnökségi ülésén, amelynek témái a globalizáció kihívásai és lehetőségei lesznek. Orbán Viktor a CDI-ben is alelnöki tisztséget tölt be, és ebben a nemzetközi szervezetben is ő az egyetlen ilyen magas pozíciót betöltő közép-európai politikus. Orbán Viktor december 2-án érkezik vissza Budapestre.

 
 
vissza Vissza a kezdőlapra