Orbán Viktor politológusokkal folytatott megbeszélést
 
Az önkormányzati választások eredményéről, az uniópárt illetve pártunió létrehozásáról egyeztetett csütörtökön politológusokkal és más meghívottakkal Orbán Viktor volt kormányfő - értesült az MTI.

    A találkozón - az MTI információi szerint - jelen volt Fritz Tamás, Simon János, Lánczi András, Navracsics Tibor politológus, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Faggyas Sándor a Heti Válasz munkatársa, valamint Révész Máriusz és Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő.

    A megbeszélésen Orbán Viktor pozitívan értékelte a polgári körök szerepét az önkormányzati választásokon.

    Az MTI úgy tudja, hogy a volt kormányfő a Fidesz "túlélési gyakorlatának" minősítette a helyhatósági választásokat, mivel a szervezetek nem kaptak a kampányhoz pénzt.

    A megbeszélésen megállapították, hogy a helyi szervezetek több helyen csak a polgári körök segítségével tudtak kampányolni.

    Orbán Viktor közölte: 2002-ben az önkormányzati választásokon 30 ezerrel szavaztak többen a Fideszre és szövetségeseire, mint 1998-ban.

    Arról is szó esett, hogy a szocialisták szavazótábora az utóbbi időszakban dinamikusabban nőtt, mint a Fideszé, de ez a tanácskozáson jelen lévők szerint a várható gazdasági folyamatok miatt jövőre radikálisan csökken.

    Az MTI információi szerint Orbán Viktor nem döntötte még el, hogy uniópárt vagy pártunió létrehozására van-e szükség. A kiszivárgott hírek szerint ebben a kérdésben a jelen lévő politológusok véleménye is megoszlott.

    A megbeszélésen szó esett arról is, hogy a konzultációkat rendszeressé tennék, és a Fidesz más prominensei is részt vennének rajtuk.
 
 

MTI
vissza Vissza a kezdőlapra