Vigyázat, csalnak!

Rodolfó, a híres bűvész, figyelmeztetett: Vigyázat, csalok! A kezemet figyeljék, tette hozzá. Mi persze figyelhettünk, a titok nem tárult fel.

A magyar médiaviszonyokról jutott eszembe a gyermekkori emlék. Az újságíró kezét nem  látjuk, de a figyelmeztetés tőle is jöhetne: Vigyázat, csalok.

A címeket figyeljék, tehetjük hozzá. Egy konkrét példa: A Hírkereső így kínálja, és az idézett honlapon is így olvasható: NEM LESZ MAGYAR OLIMPIA 

A szövegben pedig ez áll:  A miniszter azt mondja: az eddigi információi alapján nem a 2012-es, hanem egy későbbi időpont lenne reális.

"Ha beigazolódik mindaz, amit én sejtek a költségvetési források vonatkozásában, akkor én vélhetőleg egy későbbi időpontot fogok javasolni a kormánynak."

A nem lesz és a később lesz közötti eltérést olvasóinknak nem kell magyarázni. Arra viszont mindenkit buzdítunk, hogy keressen ilyen becsapó címeket. Fog találni. S jegyezze meg: A címre kell figyelni, azzal csalnak a legtöbbet.

Nem titkoljuk el a forrást sem: http://www.online.rtlklub.hu/hirek/politika/cikk.php?id=021062103. Gyűjtsük a hazudósokat is.

Szelle

vissza Vissza a kezdőlapra