Szakolczai György (KDNP) közleménye
 
    Az MTI-re hivatkozva több lap közölte dr. Bartók Tivadarnak a KDNP országos választmány szombati ülésével kapcsolatos nyilatkozatát. Amint ez köztudott, ezt az ülést a Legfelsőbb Bíróság hívta össze jogerős ítéletével, és az ülés dr. Varga Lászlót választotta meg a KDNP elnökévé.

    A Legfelsőbb Bíróság 2002. szeptember 26-i ítélete pontosan meghatározta azt a 215 OV-tagot, akit meg kellett hívni az ülésre, ez a 215 OV-tag meg is kapta a meghívót és az előkészítő iratokat, és senki más nem vehetett részt az ülésen. Az ülés összehívása ezért pontosan megfelelt az ítélet rendelkezéseinek.

    A Legfelsőbb Bíróság által meghatározott 2002. szeptemberi létszám 41 fővel kevesebb az 1997. júniusinál. A Legfelsőbb Bíróság nem rendelte el azok meghívását, akik 1997 és 2002 között törvényes okok - haláluk, a frakció megszűnése vagy más pártba átlépésük stb. miatt elvesztették választmányi tagságukat. Ezért nem felel meg a valóságnak dr. Bartók Tivadar azon állítása, hogy az ülésen más pártok tagjai vettek részt. Az a 13 volt OV-tag, aki más pártba lépett át, nem szerepelt a Legfelsőbb Bíróság ítélete szerint a névsorban, és ezért nem vehettek részt az ülésen.

    Bartók kiemelten foglalkozott Mizsei Zsuzsanna személyével. Mizsei nem szerepel a Legfelsőbb Bíróság által kiadott névsorban, és ezért nem volt meghívható. A Legfelsőbb Bíróság feltehetőleg két ok miatt döntött így. Egyrészt Mizsei akkor, amikor a Millenáris Kft. ügyvezető igazgatója lett, minden párttisztségéről lemondott, és a Bartók vezette úgynevezett KDNP ezért Bartókot választotta meg helyette az úgynevezett OV elnökévé. Másrészt Mizsei alapító tagja a Centrum pártnak, és ezért a KDNP hatályos alapszabálya szerint elvesztette KDNP tagását. Ő éppúgy nem tagja a pártnak és a választmánynak, mint mindazok, akik más pártba léptek át.

    Dr. Szakolczai György

    a KDNP 2002. november 2-án megválasztott főtitkára
 
 
 
Országos Sajtószolgálat
vissza Vissza a kezdőlapra