Pukkannak a léggömbök

Hamisan vádaskodott a baloldal
Semmi nem utal a feltételezett adat-megsemmisítésre

Amint Simicska Lajos lett az APEH vezére, azonnal megtámadták: kinevezésének az lehetett a célja, hogy eltüntesse a "Fidesz közeli" cégekre terhelő adatokat. Ezt az állítást bizonyítani nem tudták de azért váltig hangoztatták. A különféle internetes fórumokon olvasható bejegyzések szerint többeket már ezzel is sikerült meggyőzniük. Kormányra kerülve nem elégedtek meg a sikertelen feljelentésekkel, az APEH új vezetését késztették vizsgálódásra, sőt egy parlamenti vizsgáló bizottságot is útjára indítottak. Az APEH a vizsgálat végénél tart és a helyzet változatlan: semmi nem támasztja alá a rágalmakat. Nem az első ilyen kipukkant rágalom léggömb. Itt az ideje, hogy levonjuk a következtetést: soha egyetlen szavukat sem lehet elhinni.


Az esemény, amelyet ki akarnak vizsgálni, ugyan valószínűleg soha nem következett be, de neve már van: a hosszú bájtok éjszakája. Szellemes, mondhatnánk, ha a vele kapcsolatos rágalom, és az hogy a mocskolódást a napi politika szintjére emelték, nem tiltakozna minden elismerés ellen. Rögzítsük tehát azt, ami a mai nap híre:
Továbbra sem találtak bizonyítékot arra, hogy Simicska Lajos APEH-elnöksége idején, 1998-ban Fidesz-közeli cégekkel kapcsolatos adatokat töröltek volna ki az adóhivatal számítógépes nyilvántartásából. Adatok megváltoztatására sem utal semmi - derül ki Király László György jelenlegi APEH elnök nyilatkozatából. A szakvéleményt készítő külső szakértői cég az utolsó simításokat végzi a munkán. Az ellenőrzés során a Fidesz-közelinek nevezett cégeket is részletes vizsgálat alá vették. Ezenkívül más keresztirányú vizsgálatot is végeztek, de eddig ezek sem támasztották alá azt a gyanút, hogy adatokat töröltek volna az adóhatóság számítógépes rendszeréből - mondta az APEH elnöke.

 

A keresztény erkölcs ismeri a megszólás és a rágalom fogalmát. A megszólás azt jelenti, hogy másról olyan rosszat terjesztünk, ami igaz. A rágalom: másról olyan rosszat terjeszteni, ami nem felel meg a valóságnak. A megszólás is bűn. Hát még a rágalom. Úgy tűnik azonban, hogy a politikában mindezek megengedettek. Nem tudunk ugyanis példát arra, hogy egy ilyen esetben a rágalmazó valamiféle elégtételt adna az ártatlanul beszennyezet embereknek és szervezeteknek. Márpedig nem kell nagy politikai éáleslátás annak felismeréséhez, hogy az szdsz-mszp rágalom-áriái jelentősen segítették e pártok kampányát.  

 

vissza Vissza a kezdőlapra