A Szövetség a Nemzetért polgári kör közleménye
 
    A Szövetség a Nemzetért polgári kör tagjai megdöbbenve olvasták a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) november 18-án kiadott közleményét.

    A MEASZ - bár állítása szerint nem politizál - védelmébe veszi "a szocialista párti honvédelmi miniszter"-t, annak ellenére, hogy nem ismeri Juhász Ferenc kijelentéseit, azonosul az álláspontjával, amikor Orbán Viktort az antiszemitizmussal szemben fel nem lépő politikusként állítja be.

    Orbán Viktor és kormányának tagjai számtalanszor hangsúlyozták, hogy a magyarság által befogadott és vele együtt élő zsidóság kultúrája gazdagította közös nemzeti kultúránkat, valamint történelme szerves része a nemzet történelmének.

    A polgári kormány álláspontját tettei hitelesítik.

    Az Orbán Viktor vezette kormány az egyházi kárpótlás ügyében elsőként a Mazsihisszel állapodott meg. A kormány az állami intézményekkel megegyező támogatást biztosított a zsidó hitközségek által fenntartott oktatási és szociális intézményeknek, támogatta ezen intézményrendszerek kiépülését, így a magyarországi zsidóságnak mára - történelmünk során először - az óvodától az egyetemig terjedő oktatási-nevelési intézményei működnek.

    Az Orbán-kormány bevezette a középiskolákban a holokauszt emléknapot, és megindult az önálló holokauszt múzeum megteremtésének előkészítése.

    A polgári kormány hatékony ellenkampányt folytatott antiszemita kiadványokkal szemben.

    Tette mindezt az antiszemitizmussal megvádolt volt miniszterelnök és kormánya a zsidó hitközségek szövetségének vezetőivel folytatott rendszeres egyeztetések során kialakuló egyetértés alapján.

    Orbán Viktort a nemzetközi közvélemény sem tartja antiszemitának.

    Ezt bizonyítja, hogy a múlt héten az Amerikai Egyesült Államokban működő Kommunizmus Áldozatainak Emlékhelye Alapítvány - Libermann szenátorral, az amerikai zsidóság egyik meghatározó személyiségével együtt - a Truman-Reagan-szabadságdíjjal ismerte el a volt magyar miniszterelnök eddigi közéleti tevékenységét.

    Amikor határozottan visszautasítjuk az Orbán Viktort és kormányát ért rágalmakat, akkor arra is kérjük a MEASZ-t, hogy a jövőben tájékozódjon azokban az ügyekben, amelyekben nyilatkozatot tesz.

 
Országos Sajtószolgálat
vissza Vissza a kezdőlapra