A temetők nyitva tartása az ünnep idején
 
 
A halottak napi megemlékezések miatt október 26-tól november 3-ig 7-től 20 óráig tartanak nyitva a fővárosi köztemetők - közölte Simóka Kálmánné, a Budapesti Temetkezési Intézet Rt. vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón.

         Beszámolója szerint a temetői gépkocsiforgalom is megváltozik: péntektől vasárnapig nem szabad autóval behajtani, a Fiumei úti Sírkert és az Új köztemető kivételével, a várhatóan nagy gyalogosforgalom miatt a temetőkbe.

    Az Új köztemetőben csütörtök 12.00 órától szombatig egész nap díjmentes lesz a gépkocsik behajtása.

    A több mint 200 hektáros Új köztemető belső forgalmának segítése érdekében pénteken, szombaton és vasárnap ingyenesen igénybe vehető mikrobuszok segítik a közlekedést.

    Simóka Kálmánné megemlítette, hogy rendkívül indokolt esetben a temető igazgatója vagy megbízottja a nagyon idős, vagy járóképtelen személyt szállító gépkocsit díjmentesen beengedheti a temetőkbe reggel 7 órától délig, ez alól kivétel az Angeli úti és a Tamás utcai temető.

    Szólt arról is, hogy ismét megtartják a központi kegyeleti megemlékezést csütörtökön 17.00 órakor a rákoskeresztúri Új köztemető 53-as, úgynevezett szóró parcellájában; de tartanak halottak napi megemlékezést a Fiumei úti Sírkertben, az Angeli úti temetőben, a lőrinci temetőben és a rákospalotai temetőben is.

    A vezérigazgató elmondta azt is, hogy a temetőirodákban csütörtöktől vasárnapig a látogatók tájékoztatására ügyeletet tartanak a Budapesti Temetkezési Intézet Rt. munkatársai.

    Simóka Kálmánné tájékoztatása szerint a temetőkben megerősített rendőri szolgálatot is biztosítanak a halottak napi megemlékezések zavartalansága érdekében.

 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra