Tüske a szocialisták szemében
Az MSZP-s boszorkányüldözés újabb áldozatai

Berkecz Mária, a Millenáris megalázott vezetőjének esete után, a szocialisták boszorkányüldözési akciója keretében hétfőn újabb nagy rendőrségi attak volt az Országimázs Központtal kapcsolatban álló cégek vezetőinél. Egy koraszülöttet ápoló anyára e hét első napján hajnali hat órakor törtek rá a rendőrök. Előzetes letartóztatásba helyeztek egy férfit, aki alvállalkozóként az Országimázs Központ nyomdai beszállítója volt. Rendőrségi információink szerint a megalapozatlan és megalázó hétfői akciót politikai nyomásra hajtották végre. Nem az ötvenes években, hanem 2002-ben az EU-csatlakozásra készülődő Magyarországon.

Ismeretes, hogy Berkecz Máriát október elsején törvénytelenül őrizetbe vették, és a börtönben megalázó módon bántak vele. A rendőrség eljárása országszerte nagy visszatetszést keltett az emberekben, ám a belügyminiszter és az ORFK vezetője – a szocialista politikai titkosrendőrség tagjaként is számon tartott Salgó László – ennek ellenére mindmáig nem vizsgáltatta ki a botrányos politikai leszámolás körülményeit. Berkecznek, állítólagos bűneként, azt rótták fel, hogy az Álmok Álmodói című kiállítás belépőjegyei nem fedezik a kiállítás költségeit. Tény azonban: ha ő ebben bűnös, ezen túl minden múzeumigazgatónak börtönben a helye. Mert egyik múzeum belépőjegyeiből sem keletkezik akkora bevétel, amiből kigazdálkodhatók lennének egy múzeum fenntartási költségei.

Két újabb embert november 11-én, hétfőn ért politikai indíttatású rendőri zaklatás. Hajnali hat órakor törtek rá a rendőrök a Happy End Kft. ügyvezető igazgatójára, Csépányi Nórára, aki koraszülött kisfiát mindössze két nappal korábban vihette haza a kórházból, és aki gyermekét most is otthon ápolja. A csecsemőnek novemberben, azaz ebben a hónapban kellett volna megszületnie. Ám júliusban a rendőrség több ízben is zaklatta, előfordult, hogy négy órán keresztül hallgatta ki betegágyán az orvosai által szigorú nyugalomra kötelezett, veszélyeztetett terhes kismamát. Néhány hét múlva váratlan, a stresszre visszavezethető komplikációk léptek fel, aminek következtében egy 890 grammos koraszülött kisfiúnak adott életet, akinek súlya még ma sem éri el a két kilogrammot. Bűne: ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség Juhász Ferenc antiszemitázó és nacionalistázó honvédelmi miniszter feljelentése alapján.

Még ugyanezen a hétfőn Tüske Szabolcs, a MERT 2000 Rt. igazgatója következett a sorban. Hajnalban vitték el féléves kisfia és felesége mellől. Neki 30 napon keresztül kell elszenvednie ugyanazokat a borzalmakat, amelyeket Berkecz Mária két napon át volt kénytelen elviselni. Azt, hogy várhatóan milyen pszichológiai nyomásnak lesz kitéve, a Berkecz Máriával történtek is jól példázzák. Az ezzel kapcsolatos fejleményekről a fidesz.hu be fog számolni.

Tüske Szabolcs állítólagos bűne: csalás. A minden alapot nélkülöző szocialista vádak szerint több mint 896 millió forint kárt okozott azzal, hogy a Millenniumi Országjáró előállítási költségei a lap nyomdai költségeinek kétszeresét tették ki! (Nyilván a Honfoglalás miatt jött ki épp a 896-os szám, amiről így emlékeznek meg a szocialisták.) Az alattomos vád kiagyalói szemlátomást megfeledkeztek arról, hogy egy újság elkészítése számos költségelemből áll, melyek közül a nyomdára vonatkozó csak az egyik. Ez pedig általában a bekerülési költségeknek mintegy a felét teszi ki. A Népszabadság, a Népszava és a Magyar Hírlap esetében is így van ez és a Millenniumi Országjárónál sincs másképp.

Lassan már hihetetlen számok, milliók, milliárdok röpködnek a levegőben. Ezért nem árt megvizsgálni a részleteket sem. A Népszabadságot 85 forintért adják, a Népszavát 96 forintért, a Magyar Hírlapot pedig 94 forintért lehet megvásárolni. A Népszabadság nyomdatechnikai paramétereivel teljesen azonos Millenniumi Országjáró egy példányának előállítása 46 forint volt. Hogy ez sok-e vagy kevés, döntse el az olvasó.

Ám ezek a lapok – a Népszabadság, a Magyar Hírlap és a Népszava – politikai sugallatra évek óta a legnagyobb képtelenségeket írják le az Országimázs Központtal és a Happy Enddel kapcsolatban. A Népszava és a Népszabadság unos-untalan ismételt vádjainak képtelenségét jól példázza az is, hogy ezek a lapok most arról cikkeznek, hogy a MERT 2000 Rt. nem tájékoztatta a Happy End Kft-t arról, hogy az Országjáró nyomtatását továbbadta a Szikra Lapnyomda Rt.-nek. Az igazság ezzel szemben az, hogy a Millenniumi Országjáró minden egyes példányának impresszumában jól olvasható, hogy „Nyomda: Szikra Lapnyomda Rt.” Vajon hogyan lehet eltitkolni valamit, ami az Országjáró kiadójának elhatározásából alkalmanként 3,5 millió példányban nyomtatásban is megjelenik?! Körülbelül ennyit érnek ezek a demagóg módon, politikai indíttatásból elővezetett álinformációk, „érvek” máskor is. Úgy tűnik, hogy az üvegzseb- helyett az üvegszemprogram végrehajtásában a kormánynak segédkezet nyújtanak a szocialista politika céljait tevőlegesen segítő lapok is.

Mi is akkor a MERT 2000 Rt. vezetőjének bűne? Az, hogy megbízást kapott egy, a mért adatok alapján 78 százalékos tetszési indexszel rendelkező magazin elkészítésére? Vagy az, hogy ehhez alvállalkozót is foglalkoztatott? Ha ő ezért bűnös, akkor mindenki más is az, ha egy megbízás teljesítéséhez alvállalkozót foglalkoztat. Hiszen a kenyérgyártástól a bankcenter-építésig, az újságkiadástól az autógyártásig a gazdaság bizony így működik. Igaz, volt olyan korszaka is a történelemnek, amikor a gazdaságot még az ésszerűtlenségek uralták: ezt a kort szocializmusnak hívták és soha nem látott, 25 milliárd dolláros államadósságot produkált.

Európában és a világ működő piacgazdaságaiban fő és alvállalkozók széles együttműködése tartja mozgásban a gazdaságot: ez adja lényegét, ez a mozgatórugója. Az összes gyártási folyamatot a multinacionális vállalatok sem telepítik egy helyre: a munkák egy részét beszállítóknak, alvállalkozóknak adják ki. A vállalkozások célja az, hogy gazdaságosan működjenek. Így van ez a világ boldogabbik részén, így működik Európa. De úgy tűnik, hogy mielőtt hazánk beléphetne az Európai Unióba, a szocialisták Magyarországon Európa felszámolására tesznek kísérletet – történelmünkben nem először.

fidesz.hu

 
vissza Vissza a kezdőlapra