FényHíd

MEDDIG MÉG?

Nem volt rossz stratégia az MSZP részéről a választás előtti kampány során, hogy semmi mással nem foglalkozott, mint az Orbán-kormány szidalmazásával. Ha jól meggondoljuk, sajnos az emberek többsége állandóan elégedetlen sorsával. Elégedetlen akkor is, ha maga semmit nem tesz annak jobbá tételéért, és sokkal könnyebb külső körülményekre fogni kudarcainkat, mint sorsunkat kézbe venni. Marad hát az állandó önsajnálat és annak keresése, hogy rajtunk kívül ki és mi a hibás azért, hogy nem vittük semmire, hogy kicsi a lakás, kevés a fizetés, esetleg munkánk sincs, stb.

A szocialisták remekül ismerték fel, hogy a nagy többségnek ellenségkép kell, akire minden kudarcot rá lehet kenni. Meg is találták Orbán Viktor személyében. Hogy miért pont benne? Valószínűleg azért, mert az elmúlt ötven év egyetlen karizmatikus személyisége, akitől ezért bizony joggal lehetett tartani.

Beindult hát a mindent elsöprő hadjárat ellene. Meglovagolva mindent, ami az emberi természetben rossz, az irigységet, a kicsinyességet, a butaságot, a rosszindulatot, csodákra voltak képesek. Elég volt egy-egy olyan ostoba ötlet, hogy ezen vagy azon a másra költött pénzen hány lélegeztetőgépet lehetne venni, és kész volt a tömeg ítélete, a kormány elherdálja az ő pénzét. Az emberek nagy többsége soha nem lesz gazdag, nem ér el bámulatba ejtő sikereket, ők a többség. Mi. Ez így van mindenhol a világon, minden társadalmi rendszerben.. Nem kell sok ahhoz, hogy ezek az emberek, akik bizony különféle okok miatt nem képesek arra, hogy csodát tegyenek, készen kapva egy ellenséget, aki minderről tehet, szívük minden hidegével gyűlölni kezdjék őt, aki minden baj okozója, maga az ördög.

E módon ördöggé téve Orbán Viktort és vicsorgó farkasoknak beállítva követőit, sikerült az áhított hatalmat megszerezni. Eddig ügyes. De mi lesz most?

Azt hiszem, ez az, amit ők sem tudnak. Ugyanis a hatalmat megszerezni sikerült, de hogyan lehet megtartani? Azért annyira nem ostoba ám az egész ország, tudomásul kellene venni, hogy egyrészt a rémséges propaganda gépezet hengere ellenére is alig több mint a fele szavazott rájuk, másrészt a másik fele sem csupa idióta.

Ami azóta történt, több, mint amit remélhettünk. Talán a hazugságáradatot nem fogják azon honfitársaink, akik a liberális média foglyai, de az ő életükre is hatást gyakorló események akkor is eljutnak hozzájuk, ha a televíziók csak a valóságshow-k és a lakodalmas szintjén próbálják őket tartani. Az áramért, a gázért, a bérletért, a szemétszállításért, a csatornadíjért többet fognak fizetni stb. Ezt akkor is észre fogják venni, ha reggeltől estig a Való világot bámulják.

A propaganda ma is szól. A mindennapi híreket már fel sem veszem: Bármi történjék, annak még mindig az Orbán-kormány az oka.

A családok rossz helyzetének; ezért azután Lendvai Ildikó közölte, ők nem csak a középosztálybeli családokat támogatják. 2002-ben a gáz ára nem emelkedett, de ha ezt nem felejtették volna el az emberek, az MSZP gazdasági munkacsoportjának vezetője az áremelés kapcsán gyorsan a polgári kormányt tette felelőssé az új földgáztörvény és árszabályozás szükségességéért. Biztos, ami biztos. Kormányzásuk alatt tömegével vonulnak ki, zárnak be, szűnnek meg munkahelyek, ezért ki kell jelenteni, hogy a multi cégeknél történt átszervezések oka pedig az Orbán-kormány hibás gazdaságpolitikája.

Meddig még? – gondoltam, de azután egyszer csak felkaptam a fejem.

Legnagyobb sajnálatukra, az ötvenes éveknél azért ma rosszabb helyzetben van a médiájuk, még van elvétve egy-egy ellenzéki hang, ezért rémülten vették tudomásul, hogy bizony az EU-val történt tárgyalásokon elért szánalmas „eredményeik” minden hozsannázásuk ellenére kiszivárogtak. Mit tesznek tehát? Ez a legszebb! Figyeljünk csak!

Felszólították Orbán Viktort, Áder Jánost és Szájer Józsefet, hogy egyértelműen tegyen hitet az európai uniós csatlakozás mellett!

Nem hiszek sem a szememnek, sem a fülemnek, Úgy érzem, tán megőrültem. Ki tegyen hitet? Orbán Viktor? Az elmebeteg őrült? Országunk tönkretevője? Az ő szava számít? Miért?

Orbán Viktort mocskolták éveken keresztül. Orbán Viktor bármit tett, maga volt a mocsok, a mocsár, a szélsőség, a téboly, a csalás, a hazugság, a rablás, az elvetemültség. Volt ő Hitler, vicsorgó farkas, zsarnok, akinek uralma alatt rettegett egy ország, volt nevetséges, még az újszülöttjét is hülyén fogta meg, a gyerekét elveszítette, volt apró törpe, aki nagyokat mond és sorolhatnánk.

Most a segítsége kellene? Ez már pánik!

Mégis van remény?

Kósza Júlia

 

vissza Vissza a kezdőlapra