Frissítve:2003.03.23. 17:56:53

 

BÉKESZALAG
AZ ÁPRILISI IFJAK EGYESÜLETE ÉS AZ IFJÚSÁGI KERESZTÉNYDEMOKRATA SZÖVETSÉG AKCIÓJA

Az Áprilisi Ifjak Egyesülete úgy látja, hogy a háború nem megoldás. Sok más emberi is ezt gondolja, s egy a Magyar-Hon-Lapon is ismertetett, országról országra terjedő felhívás nyomán többen fehér szalagot viseltek kabátjukon március 23-án.

Ugyanakkor a szalagviselés nem volt általános, meg sem közelítette azoknak a számát, akik a közvéleménykutatások alapján elítélik Irak megtámadását. Ez az elítélés egyébként nem támogatás Szaddam Huszein embertelen rendszere mellett.

Túl sokat hallottuk, hogy "ez a harc lesz a végső", meg azt is, hogy egy gyors, rövid ideg tartó háború következik. Egyik sem lett a végső és egyik sem volt olyan rövid, mint kirobbantói remélték.

Nem sokat tehetünk. De amit igen, azt tegyük meg. Kövessük az Áprilisi Ifjak Egyesülete felhívását, viseljük a fehér szalagot. Így tesznek az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség tagjai és barátai is, akik arra is felhívják a figyelmet: az emberiség jövője sem a terrorizmus, sem a háború logikája által nem biztosítható.

Ma már viseltem a fehér szalagot és holnap is viselni fogom. Kicsi jel, de sokakat köthet össze. Mint a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke is buzdítok mindenkit, jelezze ezen a módon: elutasítjuk a terrort és a háborút.

 

Surján László dr.

vissza Vissza a kezdőlapra