Döntsünk felelősen!

 

Áprilisi Ifjak

Egyesületünk az uniós csatlakozással kapcsolatban beszélgetés-sorozatot indít, melyre első alkalommal február 27-én, csütörtökön kerül sor a Mathias Corvinus Collegiumban. Meghívott előadóink: Bogárdi Szabó István, Duray Miklós, Hámori József, Martonyi János, Matolcsy György, Németh Zsolt, Semjén Zsolt, Szarka Gábor, Varga Mihály, és Vörös Tibor. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Ma már nem újdonság, hogy minden embert megillet a gondolkodás szabadsága. A képviseleti demokráciában legalább négyévente minden állampolgár kinyilváníthatja véleményét. Azonban ez a szabadság nem csak jog, hanem kötelesség és felelősség is! Személyesen mindannyiunknak át kell gondolni a nemzetünket, közösségünket érintő döntéseinket.

Felelősen dönteni csak a tények tudatában lehet. Enélkül fennáll a veszélye, hogy megalapozatlan és helytelen lesz a döntésünk. Előttünk áll az Uniós népszavazás, és úgy érezzük, hogy sok még a megválaszolatlan kérdés az emberekben. Eddig nem kaptunk kielégítő választ, hogy marad-e valami a pénztárcánkban a hozzátartozóink fényképén kívül, ha csatlakozunk? Maradnak-e magyarok a határainkon túl, tíz év múlva? Mekkora az esélye, hogy magyar vér öntözze az afganisztáni kies sziklákat, vagy az iraki olajmezőket? Azt sem tudjuk, hogy vajon ez a kulturális régió, amit Európának nevezünk, miért nem vállalja föl kereszténységét? Mi lesz az egyházainkkal a csatlakozás után? Ezekre, és még sok más égető kérdésre keressük a választ.

Mi, Áprilisi Ifjak ezért egy beszélgetés sorozatot szervezünk, amely keretében górcső alá vesszük a hétköznapjainkat, és a nemzet egészét érintő kérdéseket. Meghívott előadóink, akik segítenek nekünk az eligazodásban: Bogárdi Szabó István, Duray Miklós, Hámori József, Martonyi János, Matolcsy György, Németh Zsolt, Semjén Zsolt, Szarka Gábor, Varga Mihály, Vörös Tibor. A beszélgetés dátumai: február 27., március 13., március 27., április 10. Helyszín és időpont minden alkalommal, Mathias Corvinus Collegium, Somlói út 51. 18-20 óráig.

A beszélgetésekre mindenkit szeretettel várunk!

Áprilisi Ifjak
a gondolkodó fiatalok
 

vissza Vissza a kezdőlapra