Kezdődik a báli szezon
 
Vízkereszt, január 6-a a római katolikus naptár szerint Epiphania Domini, azaz az Úr megjelenésének napja: az egyházi évben a farsang ezen időponttól hamvazószerdáig, vagyis a Húsvét előtti 40. napig, a nagyböjt kezdetéig tart.

    Az MTI-hez a hét végéig eljuttatott meghívók tanúsága szerint a budapesti események sora január 18-án veszi kezdetét: aznap tartják a 12. Szféra estélyt, illetve a 10. jószolgálati Aport-bált.

    A Szféra estélynek ezúttal is a Magyar Állami Operaház ad helyszínt. A rendezvényen nyolcadik alkalommal adják át a Szféra Globus díjat, Az év vállalkozója Magyarországon, valamint a Díj a magyar vállalkozókért elismerést.

    Az Apor-bált az idén a "romantika jegyében" rendezik meg a Gellért Hotelban. A gálaesten korhű öltözékekből és cukrászati remekekből tartanak bemutatót.

    A mulatság bevételéből árva gyermekek gondozását, illetve a mellrák alapítvány munkáját segíti az Apor Vilmos Alapítvány.

    A magyarországi Lions klubok országos báljának január 25-én a Thermal Hotel Helia lesz a helyszíne.

    A világszerte karitatív tevékenységről ismert mozgalom nyolcadik hazai estélyének főszervezője a Budapest Klauzál Lions Klub.

    A vigalom bevételét a Debreceni Lions Szemészeti Klinika rendelőintézete műszerparkjának bővítésére és a mozgássérültek életkörülményeit javító program folytatására fordítják.

    A termékek, szolgáltatások, intézmények népszerűsítésével foglalkozó pr-szakemberek február 15-én tartják mulatságukat. A szervezők az óbudai Kiscelli Múzeumba invitálják a bálozókat.

    A 121. újságíróbált február 1-jén a Hotel Inter-Continentalban rendezik. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége a vigasság nyereségét a Szolidaritás Alapítványon keresztül a rászoruló kollégák szociális támogatására fordítja.

    Az immár tizenkettedik Nagy-Budapest Farsang "téltemető" felvonulására március 1-jén délután várják az érdeklődőket.

    A hagyományok szerint a maskarások és az "civil" érdeklődők menete most is Clark Ádám térről indul.

    A 8. Budapesti Operabál résztvevői szintén aznap szórakoznak az Andrássy úti Ybl-palotában. A bál műsorrendje az idén a Vendégünk Franciaország jelmondatot kapta.

    A farsangi szezonban számos vidéki városban is rendeznek mulatságot.

    Ezek sorában Kaposváron, Pécsett, Székesfehérváron, Győrött, Zalaegerszegen, Békéscsabán és Veszprémben tartanak fehér asztal melletti összejövetelt a sajtó munkatársainak.

    Az egykori megyebálok szokását felelevenítve például a vasi térség estélyét Szombathelyen, a Savaria Szállóban rendezik meg.

 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra