Frissítve:2003.03.21. 12:07:32

FEHÉR SZALAG

Demonstráció a béke mellett

Az internetező közösség már valószínűleg sok formában találkozott azzal a felhívással, hogy március 23-án mindazok, akik a béke pártján állnak, hordjanak fehér szalagot. Az alábbi megfogalmazás a csángóvidékről érkezett, fogadjátok szeretettel:

 

Kedves Barátom! Továbbítsd!

Üdvözlettel, Deáky András

"Ebben a pillanatban a világ egy lehetséges háború küszöbén áll. A háború áldozataival arra kényszerít, hogy a gyász fekete szalagját hordjuk ruhánkon. Mi azonban nem fogadjuk el a háborút, és ellene szólva - más eszközünk nem lévén - világgá kiáltjuk, hogy 2003. március 23-án mindenki, aki a béke oldalán áll, tűzzön fehér szalagot, ezzel jelezve a világbéke iránti vágyát! Azt szeretnénk, ha ez a levél bejárná a világot, és akik nem akarják, azok is meghallják, hogy egy olyan világban akarunk élni, ahol a béke mindenek felett áll. Szeretnénk, ha azok, akik megkapják e levelet, lefordítanák más nemzetből való rokonaik, barátaik, ismerőseik nyelvére, és elküldenék hozzájuk is, hogy nemzetiségre, bőrszínre, fajra, nemre és vallásra való tekintet nélkül mindenkihez eljusson békeüzenetünk. Üzenetünk szándékát erősíti, ha mindenki saját nemzete szalagját, kokárdáját is kitűzi. Köszönjük, és reméljük, nem szakad meg a lánc, és március 23-án szavak nélkül is hallatni tudjuk a hangunkat."

 

A háború ugyan már elkezdődött, de olyan furcsán, s annyira átláthatatlanok a hírek, hogy a nyitó mondatnak a "küszöbén áll" kifejezése indokolt.

Surján László

vissza Vissza a kezdőlapra