A Fidesz a jövőben nem vesz részt az EU-s négypárti egyeztetéseken

 

A Fidesz - Magyar Polgári Párt országgyűlési képviselőcsoportja a jövőben nem vesz részt az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos törvénymódosításról tartandó négypárti egyeztetéseken - jelentette be a frakcióelnökség kedden.

 

Az erről szóló közlemény ezt azzal indokolja, hogy a Belügyminisztérium hétfőn "egyeztetés nélkül, a parlamenti pártok képviselőit megkerülve sajtótájékoztatót tartott az Európai Parlament magyar képviselőinek megválasztására vonatkozó törvénytervezet ügyében".

A Fidesz frakcióelnöksége úgy fogalmaz: "sajnálatos módon az itt elhangzottak egy része nem fedte a valóságot, mivel az egyeztetéseken nem minden kérdésben jött létre megállapodás".

- A közvélemény folyamatos félretájékoztatása, valamint a folyamatban lévő politikai egyeztetések egyoldalú és hamis beállításának gyakorlata elfogadhatatlan a polgári demokráciákban - áll a közleményben.

A dokumentum szerint "a Medgyessy kabinet újra bizonyságát adta, hogy a konszenzuskeresést és megegyezést hirdető politikája csak látszatpolitika, kormányzati PR-kommunikción túli jelentősége nincs".

A Fidesz-frakció, indoklása szerint, a további egyeztetéseken azért nem vesz részt, mert "nem kíván asszisztálni a Medgyessy-kormány kampányműsoraihoz".

- A frakció természetesen mind az Országgyűlésben, mind a parlamenti bizottságokban ki fogja fejteni véleményét, és arról hitelesen tájékoztatni fogja a közvéleményt - közli a Fidesz képviselőcsoportjának elnöksége.

 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra