Parlamenti pártok EU-kampánya: "Ez a kampány más, mint a többi"

 

Ez a kampány más, mint a korábbiak voltak, ugyanis a parlamenti pártok vállvetve érvelnek Magyarország európai uniós csatlakozása mellett - hangsúlyozta Pánczél Károly fideszes országgyűlési képviselő hétfőn, Budapesten azon az előadáson, amelyen a négy parlamenti párt képviselői beszéltek az EU-csatlakozás nyújtotta lehetőségekről

 

Az "Együtt az egységes Európáért - parlamenti pártok országos körútja az eredményes EU-csatlakozásért" című előadássorozat mostani rendezvényének fő témája az volt, milyen lehetőségeket teremt az Európai Unió a fiataloknak, a diákoknak.

A pártok képviselői valamennyien úgy vélték, hogy a csatlakozás igazi nyertesei a fiatok lesznek, akik könnyebben tudnak alkalmazkodni az új feltételekhez, informatikai, idegen nyelvi ismereteik folytán pedig jobban tudnak majd élni a lehetőségekkel.

A fideszes politikus leszögezte: pártja egyértelműen támogatja Magyarország EU csatlakozását - bár mint mondta - el tudott volna képzelni jobb feltételeket is a belépéshez.

Szanyi Tibor, az agrártárca politikai államtitkára az MSZP nevében hangsúlyozta: az uniós csatlakozás lényege, hogy Magyarország részt vegyen azokban a döntésekben, amelyek amúgy is érintenék.

- A csatlakozás után nélkülünk, rólunk senki nem fog dönteni - szögezte le a politikus.

Herényi Károly
, az MDF parlamenti frakcióvezetője arról szólt, hogy az egységes Európa gondolata először kereszténydemokrata politikusok, közgazdászok fejében fogant meg. Mint mondta: a második világháború után Európa gazdasági, politikai biztonságra vágyott.

Úgy vélte, az unió azt hivatott biztosítani, hogy senkinek ne kelljen szülőföldjét, lakhelyét politikai vagy gazdasági okokból elhagynia.

Pető Iván SZDSZ-es képviselő azt emelte ki, hogy az EU-tagság Magyarországot feljebb emeli, az ország olyan normákhoz csatlakozik, amelyek felemelkedést jelentenek számára.

A politikus szerint ha Magyarország az unión kívül maradás mellett döntene, azt jelentené, hogy alacsonyabbra teszi magának a mércét.

A képviselők valamennyien reményüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a népszavazáson a magyar választók a csatlakozás mellett döntenek majd.

 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra