A Fidesz-frakció a kormányülésekről: érdemi munkát, ne alibi üléseket
 
A Fidesz - Magyar Polgári Párt frakciója javasolja a Medgyessy-kabinetnek, hogy az alibi kormányülések helyett folytasson érdemi munkát, és általánosságok helyett a konkrét elképzeléseiről tájékoztassa a közvéleményt - tartalmazza az ellenzéki képviselőcsoport közleménye, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

    A közlés szerint immár sokadszor történik meg, hogy "a kormányülésről szóló tájékoztatókon semmi érdemleges nem hangzik el, ami viszont igen, az hazug és álságos".

    - Békés, nyugodt kormányzásként tekintenek az elmúlt nyolc hónapra, amelyre valójában a politikai boszorkányüldözés, a közélet kriminalizálása, a megalapozatlan vádaskodás volt jellemző - áll a közleményben.

    - Kormányra kerülésük óta politikai okokból több ezer embert távolítottak el munkahelyükről, és kicsinyes bosszútól vezérelve, sikerességük ellenére leállítottak minden olyan kezdeményezést, amelyet a polgári kormány indított útjára - vélekedik a Fidesz-frakció, hozzáfűzve: "esélyteremtésről beszélnek, miközben átgondolatlan gazdaságpolitikájuk következtében sorra szűnnek meg a munkahelyek, s így hetente ezrek kerülnek az utcára".

    A közlemény szerint nem az esélyegyenlőség éve az, amelyik azzal kezdődik, hogy "a villamos energia árát az infláció kétszeresével, a gáz árát háromszorosával, az autópályadíjakat pedig négyszeresével emelik meg, ígéreteik ellenére ellehetetlenítik az Orbán-kormány által sikeresen elindított bérlakásépítési-programot, és gazdaságilag veszélyeztetik az önkormányzatok működését".

    - Úgy tűnik, a szocialisták azt gondolják, hogy felül tudják írni az emberek emlékezetét, ködös vízióik megvalósításához pedig elégséges a kormányszóvivő nyilatkozata. A polgárok azonban a bőrükön érzik, hogy a Gál J. Zoltán által elmondottaknak semmi köze a valósághoz - olvasható a közleményben.

    A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja "érdeklődéssel várja a szocialisták azon intézkedéseit, amelyek ténylegesen jobbítják a polgárok életét, bár a 2003-as év eddigi tapasztalatai csak azt bizonyítják, hogy a kormány magatehetetlenül sodródik az eseményekkel".

 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra