A Fidesz vizsgálatot követel az árfolyamrendszerrel kapcsolatban

 

A Fidesz felszólítja a kormányt: haladéktalanul indítson vizsgálatot annak kiderítése ügyében, hogy mely üzleti csoportok és milyen szándékkal spekuláltak a jelenlegi árfolyamrendszer módosítására - tartalmazza a párt országos elnökségének közleménye, amellyel Göndör Istvánnak, az MSZP frakcióvezető-helyettesének hétfőn kifejtett álláspontjára reagál.

A közlés szerint a Fidesz elnöksége kíváncsi lenne arra is, a szocialisták mikor kötelezik el magukat nyíltan az alacsony infláció és a jegybank függetlensége mellett.

- A Magyar Szocialista Pártnak a jegybank elnökével szemben és a forint erősödése kapcsán tanúsított magatartása minden jó ízlésű ember számára elfogadhatatlan - áll a közleményben.

A Fidesz-elnökség úgy fogalmaz: az MSZP Járai Zsigmondot, a Magyar Nemzeti Bank elnökét akarja felelőssé tenni, miközben saját kormánya semmit sem tett a forint elleni spekuláció kivédése érdekében.

- Olyannyira, hogy amikor különböző érdekvédelmi szervezetek támadást intéztek a jegybank ellen, akkor a kormány nem állt ki a Magyar Nemzeti Bank függetlensége mellett - tartalmazza a közlemény.

A Fidesz elnöksége szerint "a Medgyessy-kabinet tétlenül, és minden elképzelés nélkül nézte végig, ahogy a jegybank elnöke gyors és határozott intézkedéseivel visszaverte a forint ellen irányuló spekulációs támadást. A helyzet megoldásában tehát sem a kormánynak, sem a szocialistáknak nem volt része. Ezek után érthetetlen a szocialisták öntömjénező nyilatkozata".

- Az pedig végképp furcsa, hogy a szocialista politikusok, bár végig spekulációról beszéltek, elfelejtették feltenni azt az igen egyszerű kérdést, miszerint vajon kik és milyen okból tették ezt - vélekedik az ellenzéki párt vezető testülete.

 

 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra