Fidesz: a képviselők bojkottálják az ülést, ha a kormány változatlan formában terjeszti elő a szociális törvénycsomagot
 
A Fidesz elnöksége azt javasolja a parlamenti frakciónak: a képviselők ne vegyenek részt az Országgyűlés rendkívüli ülésén, ha a kormány változatlan formában terjeszti a Ház elé a szociális törvénycsomagot - mondta újságíróknak Deutsch Tamás alelnök a Fidesz - Magyar Polgári Párt kétnapos elnökségi tanácskozásának első napját követően, hétfő este Budapesten.
 
   Közölte, hogy a képviselőcsoport a parlament elé terjeszti a szociális törvények módosításáról szóló saját indítványát, amely megegyezik a kormány javaslatával, csupán a köztársasági elnök által kifogásolt, egyházakra vonatkozó rész marad ki belőle.

    Az elnökségi ülésen értékelték az Országos Cigány Önkormányzat hét végi tanácskozásán történteket. Erről Deutsch Tamás azt mondta: az elmúlt 10 évben nem volt ilyen botrányos kisebbségi önkormányzati választás Magyarországon.

    Példa nélkülinek ítélte a politikus az ügyben "a kormány nyomásgyakorlását". Mint mondta, a kabinet minden eszközt igénybe vett, hogy az Országos Cigány Önkormányzat élére az MSZP-hez, illetve az SZDSZ-hez közel álló személy kerüljön.

    Utalt arra, hogy a kisebbségi önkormányzati üléssel összefüggésben törvényességi aggályok is felmerültek, amelyeket véleménye alapján mihamarabb tisztázni kell.

    A kétnapos elnökségi ülésen Deutsch Tamás elmondása szerint szó esik a Fidesz tavaszi tisztújító kongresszusának időpontjáról, napirendjéről, a tisztújítás kérdéseiről.

    Kérdésre válaszolva valószínűsítette, hogy a Fidesz elnökének személyére az elnökség formális javaslatot tesz, az MTI információi szerint Orbán Viktor személyében.

    Ugyancsak újságírói felvetésre közölte, hogy nem dőlt még el: a Fidesz-kongresszus az uniós népszavazás előtt vagy után lesz.

    Az elnökségi tanácskozáson ugyancsak megvitatják azt a kérdést, hogy a Fidesz pártunióvá, illetve uniópárttá alakuljon-e, vagy megőrizze jelenlegi formáját.

 
 
 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra