Internet-hozzáférés a Lufthansa fedélzetén
 
A nemzetközi légitársaságok közül a Lufthansa elsőként indította el szerdán műholdas internet szolgáltatását Frankfurt-Washington között közlekedő járatain.

    A FlyNet háromhónapos kísérleti alkalmazása alatt a Lufthansa az első légitársaság a világon, amely menetrend szerinti járatain nagysebességű szélessávú internet hozzáférést biztosít. A Lufthansa és a "Connexion by Boeing" közös, nagyszabású műszaki projektje 2001 júniusában indult. A Lufthansa márciustól mind az 55 repülőtéri csarnokát ellátja WLAN internet hozzáféréssel a Vodafone D2 együttműködésével. Az utasok így még átszállás közben is élvezhetik a modern és gyors kommunikációban rejlő előnyöket: internet kapcsolat a fedélzeten és az átszállás ideje alatt.

    Az új szolgáltatást minden utas 2003. április 15-ig térítésmentesen használhatja a Frankfurt és Washington között (LH418, LH419) közlekedő járatokon. A FlyNet portál, amelyet a Tomorrow-Focus AG-vel együtt fejlesztettek ki, számos friss információt nyújt, beleértve a pénzügyekről, utazásról és életmódról szóló híreket, csakúgy, mint a Lufthansa Miles&More-ral, termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos információit. A vállalat műholdon keresztül folyamatosan frissíti a politika, üzlet, sport és kultúra világának legfontosabb híreit és a célállomás régiójának információit.

     2004 közepétől a FlyNet portál használata a rutinszerű működtetés alatt ingyenes marad. A későbbiekben az internet hozzáférés várhatóan 30 és 35 euró közötti összegbe fog kerülni járatonként. Az utasok Miles&More bónusz mérföldjeiket is beválthatják internetes szörfölésre.

 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra