Megalakult a Keresztény Demokrata Fórum
 
MDF-es politikusok Keresztény Demokrata Fórum néven (KDF) egyesület megalakítását jelentették be hétfőn Budapesten a Kossuth Klubban tartott sajtótájékoztatójukon. Az egyesület 17 alapító tagja között van Font Sándor, Lezsák Sándor, Szászfalvi László országgyűlési képviselő és Szécsi Árpád politológus.

    Szászfalvi László, az egyesület ideiglenesen megbízott elnöke elmondta, hogy az MDF-től jogilag független, ökumenikus szellemi mozgalmat indítottak a párt megújulásáért dolgozó műhelyek egyikeként. Szavai szerint az egyesület az MDF közösségében az európai kereszténydemokrácia megújításáért és megerősödéséért kíván dolgozni.

    - Az új évezred elérkeztével, Magyarország európai uniós csatlakozásának küszöbén szükségét érezzük, hogy e sorsdöntő történelmi időszakban különös figyelmet szenteljünk a keresztény társadalmi tanítás aktualizálásának és hatékony képviseletének a mai magyar közéletben - idézte az alapító levél meghatározó mondatát Szászfalvi László.

    A megbízott elnök hangsúlyozta: arra törekszenek, hogy a csatlakozás folyamatában - amely nagy kihívás a magyar nemzet számára - ne sikkadjon el a keresztény és a keresztyén gondolkodás. Hozzátette: azt szeretnék, ha rendszeres tanácskozásaikon, kerekasztal-beszélgetéseiken, valamint a szakmai konzultációk előkészítése során a keresztény és a keresztyén szellemiség egyaránt megnyilvánulna.

    Szászfalvi László szavai szerint a kormányváltás óta oda kell figyelni a jelenlegi kabinet egyházpolitikájára. A politikus arra kérte a kormányt, tegyen meg mindent, hogy azoknak a keresztény és keresztyén embereknek, akik egyházi intézményekben veszik igénybe a szociális szolgáltatásokat, ne csorbulhassanak alapvető emberi jogaik.

    Szécsi Árpád politológus kiemelte: a KDF fontos feladatának tartja, hogy megszólítsa a hívő fiatalságot. A fórum segíteni kívánja a köz szolgálatára hivatott keresztény fiatalok képzésére, politikai tudatosságuk és öntudatosságuk erősítésére, közösségeik építésére irányuló törekvéseket.

    Az alapító levél leszögezi: a Keresztény Demokrata Fórum más szervezetektől független, önálló jogi személyiséggel bíró közhasznú egyesület.

 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra