Felér egy vallomással

Kiss Elemér visszavonulóban

Felér egy beismerő vallomással, hogy a kancelláriaminiszter azt kérte korábbi ügyvédi irodájától, hogy bár nagyrészt elvégezték a Malév átvilágítását, tekintsenek el a díjazástól. A hét elején a Fidelitas kifogásolta, hogy a Forgács és Kiss ügyvédi iroda kapott megbízást a Malév Rt. átvilágítására. A pénzügyminiszter szerdán vizsgálatot rendelt el az ügyben. A Malév közölte: ez az iroda adta a legkedvezőbb ajánlatot. Érdekes, hogy közbeszerzésről mintha nem hallanánk.

Kiss Elemér egyúttal javasolta az ügyvédi törvény módosítását is azért, hogy az ügyvédi irodából politikusi pályára kerülők korábbi munkahelye ne vállalhasson megbízást állami tulajdonban lévő cégektől - jelentette a Magyar Rádió. Ez a megoldás már ismerős. Ha nem derül ki semmi, tesszük a kis üzleteléseinket. Ha kiderül, először tagadunk: a miniszter első reakciója az volt, hogy kijelentette, nem folytat ügyvédi gyakorlatot. Most visszavonulót fújt, s javasol egy olyan tiltást, amit talán nem a tételes jognak, hanem a szívünkbe írt erkölcsnek kellene vezényelnie. De ha ilyen nincs?? A javaslat persze érdekes visszhangot fog kiváltani például Eörsi Mátyás (korábban: és Bauer) úr irodája részéről. Kiss ugyanis túl lő a célon: nem a politikusi lét általában a probléma, hanem ha olyan állásról van szó, amelyből befolyásolni lehet a döntéseket.

Még egy szépséghiba: a rajtakapott miniszternek nem javaslatokat kellene tennie, hogy ha neki nem szabad, másnak se lehessen belenyalni a mézes-köcsögbe, hanem mennie, azaz repülnie kellene, ki a hivatalból. Akár MALÉVVAL is.

Hogy elgondolásunk nem légből kapott, bizonyítja, hogy ugyanezért felmentették, mégpedig azonnali hatállyal a Nemzeti Autópálya Rt. elnökét, László Andrást. Ő ugyanis szintén a miniszter ügyvédi irodájában dolgozott és a vezetése alatti Rt milliós megrendeléseket adott volt ügyvédi irodájuknak. Borítékoljuk: Kiss Elemért nem mentik fel. Korábbi példa: Nagy Sándor is maradt. Ugyancsak megjósoljuk: László András nem fog munkanélküli segélyért folyamodni.
 

vissza Vissza a kezdőlapra