Az MSZP sarzsija Kupa Mihálynak

 

Nem egyszer lehetett hallani a Horn-kormány idején, hogy az Antall-kormány romlásba vitte a magyar gazdaságot. Emlékezetes, hogy még a Bokros-csomag "intézkedéseinek szükségességét" is azzal magyaráztak, hogy az Antall-kormány mindent tönkretett. Az Antall József egykori pénzügyminisztere most mégis Heller Farkas díjat kapott László Csaba pénzügyminisztertől, a választások előtt a polgári oldal megosztására létrehozott Centrum Párt frontembere.

Az indoklás szerint Kupa Mihály az adórendszer fejlesztésében és az államháztartás rendszerváltozás utáni kiépítésében végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapta a kitüntető elismerést.


De valahogy csak nem megy ki az emberek fejéből az, hogy a szocialisták sosem fogytak ki korábban az Antall-kormány gazdaság- és pénzügypolitikájának szidalmazásából. Most pedig éppen azt a személyt díjazták kitüntetéssel, aki 1990 és 1994 közt volt pénzügyminiszter.


Az okok közt sokkal inkább az tűnik valószínűnek, hogy Kupa Mihály hozta létre a polgári oldalt megosztó, szavazóbázisából csaknem 5 százalékot lecsípő Centrum Pártot. Ezt támasztja alá egy korábbi fejlemény is: Kupát ugyanis a MOL Rt. felügyelőbizottságának tagjai közé ültette az ÁPV Rt 2002 második felében.


De az is lehetséges, hogy László Csaba szembeszállva pártja egykori kormányának véleményével, most mégis jónak találja az MDF által egykor kidolgozott pénzügypolitikát?

 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra