A Fidesz-frakció a március 15-i állami ünnepségek rendezéséről
 
A választási ígéretek immár rutinszerű semmibe vételének újabb példája, hogy a kancellária nem ír ki nyílt közbeszerzési eljárást a március 15-i állami ünnepségek megrendezésére - vélekedik a Fidesz-frakció elnöksége.

    Az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az ellenzéki képviselőcsoport elnöksége jelzi: "a 150 millió forintos megbízásra nyílt pályáztatás mellőzését a helyettes kormányszóvivő időhiánnyal indokolta".

    Az Index internetes újság aznapi információja szerint Keszthelyi András úgy nyilatkozott: azért marad el a nyílt pályáztatás, mert kötelezettséget csak meglévő pénz esetén lehet vállalni, a költségvetést pedig csak december végén hirdették ki, így nem maradt idő a 90 napos nyílt eljárásra.

    - Úgy látszik, hogy a kancelláriának vagy nincs naptára, vagy hiányosak az ismeretei a nemzeti ünnepek időpontját illetően - írja a Fidesz-frakció elnöksége.

    "Vagy egyszerűen arról lehet szó, hogy a választók sorozatos lóvá tétele után a nyilvános pályáztatás helyett nyíltan vállalják, hadd lássák az emberek, miként folynak a közpénzek egyes nagyra méretezett "üvegzsebekbe"?" - olvasható a közleményben.

 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra