Megemlékezés a Terror Házánál

 

Megemlékezésre hívja a Fidesz a nemzetet a Terror Háza Múzeum elé február 23-án, vasárnap délután, öt órára. Tavaly, a polgári kormány működése idején döntött a Parlament arról, hogy e napot a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánítják, s ekkor nyílt meg a múzeum is.

A találkozó nem a Terror Háza Múzeum megnyitásának évfordulója okán szólítja emlékezésre a helyszínre a polgárokat, hanem maga az emléknap adja időszerűségét a vélhetően nagy tömegeket megmozgató eseménynek. Tavaly, az első emléknapon, február 24-én a Parlamentben tartották az ünnepélyes múltidézőt, idén a Terror Háza elé hívja a Fidesz mindazokat, akik folytatni kívánják e hagyományt, mivel a két dolog - a múzeum mint helyszín és az áldozatokra való emlékezés napja - összeforr történelmi szempontból is.

A délután öt órakor kezdődő rendezvényen művészek működnek közre, megszólalnak közéleti személyiségek, s miként tavaly, most is Orbán Viktor tartja az ünnepi beszédet. A 23-iki, vasárnapi találkozóra várják a polgári körök, a polgári pártok képviselőit, s bárkit, aki úgy érzi, részt venne a közös megemlékezésen. A rendőrség felé a Fidesz megtette bejelentési kötelezettségét, a rendvédelmi szervezet nem emelt kifogást a gyülekezés ellen az Andrássy úton.

Az Magyar Nemzet OnLine értesülése szerint a többszöri meghívásnak eleget téve, kedden, február 11-én meglátogatja a Terror Háza Múzeumot Nancy Goodman Brinker, az USA magyarországi nagykövete.
 

vissza Vissza a kezdőlapra