A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) nyilatkozata

 

 

 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tavaszi ülésén elfogadta a Papképzés Országos Szabályzatát, amit hamarosan jóváhagyásra fölterjesztenek az illetékes kongregációnak Rómába.

 

A Konferencia két nyilatkozatot bocsátott ki: egyiket a háborús készülődés ellen, a másikat hazánk európai uniós csatlakozásával kapcsolatban. A testület bízik abban, hogy „Európa nagyobb közösségében a mainál igazságosabb és testvériesebb világ alakulhat ki”, ezért azt ajánlja minden magyar állampolgárnak, hogy „saját lelkiismereti döntése és felelőssége szerint a népszavazáson támogassa Magyarország európai uniós csatlakozását.” A Püspöki Konferencia népszavazással kapcsolatos nyilatkozatát március 16-án, a vasárnapi szentmiséken olvassák fel a katolikus templomokban.

 

A testület beszámolót hallgatott meg a Budapesti Arénában 2003. április 6-án rendezendő II. Keresztény Ifjúsági Találkozó előkészületeiről.

 

A Püspöki Konferencia benyújtotta keresetét az Alkotmány Bírósághoz az új szociális törvénnyel kapcsolatban.
A Konferencia meghallgatta Bíró László püspök, az MKPK Családbizottsága vezetőjének beszámolóját a 2003. januárjában, Manilában lezajlott Családok IV. Világtalálkozójáról. A X. jubileumi Családkongresszus megrendezésére Máriabesnyőn és Gödöllőn kerül sor 2003. november 6-8. között. MK

 

 

vissza Vissza a kezdőlapra