Kormányzás Medgyessy módra

Tízezer dollár, kérdőjelekkel

 

Rádióhír: A Miniszterelnöki Hivatal 30 évre titkosította Ron Werber tanulmányát, amelyért korábban 10000 dollárt fizettek, s amely más hírek szerint több cikluson át ható szervezeti intézkedésekre tesz javaslatot a MEH működésével kapcsolatban.

Ezek után érthető, hogy az ellenzék is érdeklődött az anyag után. Répássy Róbert azonban hiába  kérte a szöveget, elutasították, pedig a közérdekű anyagok nyilvánosságáról szóló törvény szerint erre bárkinek, nemhogy egy képviselőnek joga van.

Répássy érdeklődése azonban lépéskényszerbe hozta a kormányt: megtalálták a megoldást, 30 évre titkosították az anyagot.

Vajon mi a csudát titkolna annyira?

Lehet, hogy a tanulmány nem is létezik, Ron Weber csak kis jutalmat kapott a győzelemért.
Előkészített egy újabb Jaltai szerződést ?
A magyar föld gyors eladásának tervét ?
Pártpolitikai kampánytanácsok?

Bármi a helyzet, valami nem tisztességes van az ügyben. Ha létezik a tanulmány, felhasználása kicsit bonyolult lesz, ha csak a titkos ügykezelés szabályai szerint lehet hozzá nyúlni.


A fenti írás február 27-én este már olvasható volt a Magyar-Hon-Lapon. Február 28-án viszont azt jelentette az info rádió, hogy Szekeres államtitkár szerint nem titkos, hanem bizalmas a tanulmány. Azért hibáztatta Répássy képviselő urat, mert olyankor kereste a tanulmányt, amikor tudta, hogy a kormány Szolnokon tart ülést. Nem értjük. Talán csak nem a kormány döntése kell ahhoz, hogy valaki egy tanulmányt elolvashasson??? Vagy egy példányban készült és azt viszik magukkal a kormányülésre? Ez a kotta, amiből énekelnek? Végül: elolvashatjuk-e a borsos áron vásárolt művet, vagy sem?

 

vissza Vissza a kezdőlapra