Megjelent:2003.03.27. 23:19:42

PER PER HÁTÁN

 

Kovács és a hamis látszat
 

Jogerősen megnyerte a Fidesz azt a személyiségi jogi pert, amelyet Kovács László külügyminiszter, az MSZP elnöke ellen indított múlt tavasszal.

A Fővárosi Bíróság indoklásában azt hangsúlyozta: Kovács László beazonosításra alkalmas módon keltett hamis látszatot. Kovács László jogi képviselője az elsőfokú ítélet elleni fellebbezés során azzal érvelt: a szocialista politikus nyilatkozataiban nem említette név szerint a Fideszt, ez csupán a sajtó értelmezése. A jelek szerint viszont van még független bíróság.

A mai ítélethirdetést követően a Fidesz közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy az elmúlt egy évben, minden valóságalapot nélkülöző állításaik miatt már elmarasztalta a bíróság Lendvai Ildikó frakcióvezetőt, Jánosi György minisztert, valamint Keller László, Katona Béla és Tóth András államtitkárokat. A Fidesz szerint itt lenne az ideje, hogy Kovács László elnézést kérjen mindazoktól, akiket pártjának vezető politikusai alaptalanul megrágalmaztak, Medgyessy Péter pedig gondoskodjék arról, hogy kormányának tagjai a jövőben tartózkodjanak a törvénysértésektől. Ezt könnyű kimondani, de a végrehajtással nagy bajok lesznek.

 

vissza Vissza a kezdőlapra