2003. március 28. péntek 21:14

 

 NOE állásfoglalása a "Big Brother" és a "ValóVilág" jelenségről

 

 

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete mélységesen elítéli a tv2 és az RTL Klub tv csatornákon sugárzott Big Brother, illetve ValóVilág című produkciókat (és eljövendő utódaikat) az alábbi indokolással:

A kukkolás "országos közüggyé" emelése az adott tv-csatornákat, a műsorok készítőit és az egész "médiaszakmát" is lesújtóan minősíti. A kereskedelmi tv társaságoknak sem az igénytelenség, a tömeges méretű infantilizmus kiszolgálásával és generálásával, hanem a reklámok mellett minőségi műsorokkal illene megkeresniük üzleti hasznukat. Szomorú és megengedhetetlen, hogy más médiumok is (a közszolgálati is!) idézik és ezzel reklámozzák ezeket a műsorokat.

 

Mint szülők, felelősséggel állítjuk, hogy a "valóságshow"-k által képviselt, illetve reklámozott "értékek" és viszonyulásuk homlokegyenest ellenkeznek mindazzal, amire egy normális, stabil család majdani alapításához egy mai gyermeknek szüksége lehet.

 

A fentiek alapján minden jóérzésű nézőnek, de különösen a gyermeket nevelő családoknak melegen javasoljuk, hogy a nevezett és ahhoz hasonló szellemű műsorokat sugárzó csatornákat és e műsorok támogatóit bojkottálják!

 

Dr. Márki László

elnök Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra