A Fidesz szerint az MSZP részt kér magának az orosz államadósság lebontásából

 

A Fidesz véleménye szerint az MSZP részt kér magának az orosz államadósság lebontásából - állapította meg Rogán Antal, a Fidesz-frakció helyettes vezetője szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján

   
Kereskedelmi Részvénytársaság közreműködésével, amelynek elnök-vezérigazgatója Kapolyi László szocialista országgyűlési képviselő.

A Fidesz választ vár Medgyessy Péter kormányfőtől többek között arra, hogy Kapolyi László mennyit keres ezen az ügyön, és mennyit fizet be az MSZP kasszájába.

Rogán Antal utalt arra, hogy amikor Medgyessy Péter tavaly decemberben az orosz államadósságról tárgyalt Moszkvában, még arról volt szó: az orosz fél 92 millió dollárt fizet készpénzben, a többit pedig áru formájában. Majd - mint mondta - amikor László Csaba nemrégiben aláírta konkrét megállapodást, már csak 82 millió dollár készpénzről beszéltek.

Rogán Antal a System Coonsulting Részvénytársaság szerepvállalása kapcsán úgy vélekedett: világos, hogy miért lett a decemberi 92 millió dollárból 82 millió dollár. - Ez a bizonyos 10 millió dollár az MSZP-hez egészen közel álló vállalkozón keresztül kerül majd a magyar államkasszába - szögezte le.

Kitért arra is: nem mindegy, hogy az orosz fél árut vagy készpénzt fizet. Véleménye szerint ha készpénzt fizet, akkor rendszeresen előfordul, hogy alacsonyabb árfolyamon váltják át. Mint mondta, ha áruval törlesztenek, akkor az adósságnak megfelelő, vagy annál magasabb összegben érkezik az áru.

- Ha Kapolyi László 10 millió dollárt fizet be az államkasszába, akkor egészen biztos, hogy ezért nem 10 millió dollárnak megfelelő értékű árut, hanem annál többet kap cserébe - tette hozzá.

Rogán Antal azt is tudni szeretné Medgyessy Pétertől, hogy milyen árut kap az orosz féltől Kapolyi László.
 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra