Jobboldali közéleti személyiségek levele Orbán Viktorhoz

 

Közéleti személyiségek újabb csoportja írt levelet Orbán Viktornak annak érdekében, hogy a volt miniszterelnök vállalja el a megújított Fidesz - Magyar Polgári Párt elnöki tisztségét - tudatta Orbán Viktor sajtótitkára kedden közleményben az MTI-vel.

 

Doncsev András tájékoztatása szerint a kedden érkezett levéllel immár 41-re nőtt az aláírók száma, "akik aláhúzzák: egy széles bázison nyugvó nemzeti-polgári-keresztény néppárt személyeiben és struktúrájában, befogadó képességében bölcsen értelmetlenné teszi a jelenleg folyó Fidesz-MDF 'vitát' is".

Hétfőn 15 professzor írt levelet hasonló ügyben, jobboldali értelmiségiek pedig múlt pénteken üdvözölték Orbán Viktort abból az alkalomból, hogy "várakozásaik szerint elvállalja az átalakított és megújult Fidesz elnöki tisztségét".

A 14 mostani levélíró szerint nincs más út, ha az értékelvű és a nemzeti érdekképviseletet komolyan vevő politikai erők versenyképesek akarnak maradni az egyetemes magyarság érdekében.

Egyben úgy vélik, a minél mélyebb összefogás azért is kötelező, mert "óriási erejű és manipulációs lehetőségű ellenfeleink vannak".

A levélírók kitérnek arra, hogy nem Orbán Viktor személyes ügyéről, vagy egyéni politikájáról van szó.

"A jobbik Magyarország Ön mögé áll vagy már régebben ott áll" - szerepel a levélben.

Az aláírók között van Albert Gábor, Regéczy-Nagy László és Tőkéczki László.
 

 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra