Sütő András könyvadományt adott át
 
A marosvásárhelyi Református Kántortanítóképző Főiskolának adományozták a tíz évvel ezelőtt megszűnt Erdélyi Figyelő című lap könyvtárát a lap volt munkatársai.

    A közel 4 ezer kötetet vasárnap adta át ünnepélyes keretek között Sütő András, a lap egykori főszerkesztője.

    Barabás László, a főiskola igazgatója - az Erdélyi Figyelő volt munkatársa - beszédében elmondta, hogy az adomány újabb lépést lehet egy majdani hungarológiai központ létesítésében. Hozzátette: a kántortanítóképző főiskolán sok olyan diák van, aki a magyar népet szeretné szolgálni, de olyan környezetből származik, ahol az anyanyelv használata csak a családra korlátozódik.

    - Úgy válogattam a köteteket, ahogy a friss gyümölcstermést válogatja az ember. A kerti törpék helyett igyekeztem helyet csinálni Aranynak, Petőfinek, Szilágyi Domokosnak, Kányádinak, meg a letiltott, vagy nehezen közölt kortárs szerzőknek - mondta a magyar, román, német, angol és holland nyelvű kötetek átadásakor Sütő András.

    Az Erdélyi Figyelő volt munkatársainak az volt a céljuk, hogy értékes könyvtáruk ne kerüljön illetéktelen, a magyar nyelvet nem beszélő emberek kezébe.

 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra