A Volán dolgozók újabb sztrájkot terveznek

 

A Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) február elejére újabb sztrájkot hirdet, amennyiben január 31-ig nem tudunk megállapodni a Volán dolgozók bérfelzárkóztatásáról - mondta Inokai Géza, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke

   
Az elnök a hétfői egyeztetést eredménytelennek nevezve úgy vélte, hogy a munkáltatói oldal eddigi javaslatai érdemben nem különböznek egymástól.

- A szakszervezet továbbra is fenntartja a Volán dolgozók bérfelzárkóztatására vonatkozó követelését, amit a munkáltató, a tulajdonos eddigi javaslatai nem elégítenek ki - tette hozzá a szakszervezete elnöke.

Inokai Géza elmondta, hogy a tervek szerint a hét közepén folytatják a tárgyalásokat, ám figyelmeztetett: amennyiben újabb egyeztetésre nem kerül sor, az érdekképviselet kénytelen lesz meghirdetni a munkabeszüntetést.

- A szakszervezet eredeti követelései a tárgyalások során egyes részletekben módosultak, de a végcél nem változott - hangsúlyozta Inokai Géza. Kifogásolta, hogy a munkáltató bérfejlesztési ajánlata egy évre szól és a szakszervezet nem látja biztosítottnak a felzárkóztatás további lépéseit.
 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra