2003. június 19. csütörtök 23:09

Adatokat gyűjtöttek a legfőbb ügyészről

 

Adatokat gyűjtöttek Polt Péter legfőbb ügyész közéleti szerepvállalásával összefüggésben ismeretlenek - közölte Borbély Zoltán ügyészségi szóvivő

 

A szóvivő a Népszabadság csütörtöki információja kapcsán elmondta: a valótlanságokat tartalmazó "jelentést" Polt Péter elküldte az államfőnek, a miniszterelnöknek és az Országgyűlés elnökének.

- A sajtó előtt közismert büntetőeljárások szerepelnek a jelentésben, de olyan belső információk is vannak benne, amelyek a sajtóban eddig sosem jelentek meg - mondta Borbély Zoltán. A többoldalas összegzés arról szól, hogy a Polt Péter által irányított ügyészségi szervezet melyik büntetőeljárásban járt el a készítő vagy készítők szerint rosszul, hibásan. A dokumentumban a valótlan adatokat úgy csoportosították, hogy azok "tendenciózus közéleti szerepvállalásba" próbálják beállítani Polt Pétert.

Borbély Zoltán  nem kívánta elmondani, miként jutott el az összegzés a legfőbb ügyészhez. Arra sem kívánt válaszolni, hogy eddig miért nem hozták nyilvánosságra az összegzés létét. Annyit közölt csupán, hogy az úgynevezett jelentést még tavasszal kapták meg, és akkor küldtek belőle egy-egy példányt a közjogi méltóságoknak. (Lassú a posta, mert Medgyessy úgy nyilatkozott, hogy tavasz óta még nem kapta meg!)

Az MTI ügyészségi forrásból származó információja szerint azzal függ össze a Polt Péterről szóló jelentés nyilvánosságra kerülése, hogy Szász Károlyról, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnökéről is készült hasonló dokumentum, mielőtt hétfő hajnalban ismeretlenek megverték.


 

MTI alapján

vissza Vissza a kezdőlapra