2003. június 10. kedd 23:48

A Fidesz a miniszterelnök meghallgatását kezdeményezi - hírzárlat a MeH-ben?

 

Medgyessy Péter miniszterelnök meghallgatását kezdeményezték kedden "a költségvetési megszorító intézkedések" okairól és várt hatásairól az Országgyűlés költségvetési bizottságának ellenzéki tagjai.

A Parlament Költségvetési és Pénzügyi Bizottságának ellenzéki tagjai a mai napon kezdeményezték Medgyessy Péter miniszterelnök meghallgatását a bizottság soron következő ülésén, hogy a kormányfő számoljon be a múlt héten bejelentett költségvetési megszorító intézkedések okairól és várt hatásairól, illetve az ezzel kapcsolatban a Miniszterelnöki Hivatal által elrendelt tíz napos hírzárlatról.

A bizottság ellenzéki tagjai többek között arra kíváncsiak, hogy az egyes minisztériumoktól elvárt 2,5 százalékos költségcsökkentés pontosan mely tárcákat és milyen mértékben érinteni. Választ várnak a kormányfőtől arra is: a megszorító intézkedés után hogyan alakulnak a tárcáknál a dologi kiadások, a bérköltségek, illetve milyen arányban várhatóak elbocsátások az egyes minisztériumokban vagy háttérintézményeiknél.

A bizottság tagjai érdemi választ szeretnének Medgyessy Pétertől arra a kérdésre is, hogy a hazánkban 6 éve legalacsonyabb, és a környező országok átlagától 1,5 százalékkal elmaradó gazdasági növekedés gyorsulását elősegíti-e a kormányzati megszorítás, azaz a Medgyessy-csomag.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség
Országgyűlési Képviselőcsoport
Gazdasági Kabinet
 

vissza Vissza a kezdőlapra