2003. június 10. kedd 23:23

Horn Gyula és az emlékezet

 

Horn Gyula 2003 június 10-én 7 óra 10 perckor a Magyar ATV Másnap című műsorában szerepelt. A volt miniszterelnök szerint a Medgyessy kormány egy év alatt többet tett, mint a Orbán-kormány 2-3 év alatt.

 

Az évek előre haladtával meg-megbicsaklik az emlékezet, de Horn Gyula még nincs abban az állapotban, hogy emlékezetének megbicsaklását a természetes öregedéssel magyarázhatnánk és ekként az időseknek kijáró tisztelettel fogadnánk.

 

Úgy véljük, hogy nagy gondban lett volna Horn Gyula, ha fenti kijelentését tényekkel kellett volna alátámasztania.

Legyünk udvariasak és siessünk a nagyot mondó miniszterelnök segítségére. Felsorolhatta volna a Fidesz által is megszavazott 2002. évi pótköltségvetést, amelyben béremeléseket és szociális juttatásokat adott a  kétségtelenül rászolgált rétegeknek. De aki erről beszél, annak illik bevallania: mindez elmarad a választások során elhangzott ígéretektől, és azt is el kell ismernie, hogy azóta más sem zajlik, mint az akkoriban nagy csinnadrattával megtett lépés tudatos visszavétele. (Az ez évi béremelések hiánya, inflációs veszteség, a költségeknek az önkormányzatokra hárítása, energia-áremelés, stb.)

 

Egy kormány tevékenysége ritkán tölt el örömmel minden állampolgárt. A lépések némelyeknek javára, másoknak kárára válnak. Így mind az Orbán- mind a Medgyessy kormány szükségképpen kellett érdeket sértsen. Ennek fényében Horn Gyula ma reggeli kijelentésével egy kis kiegészítéssel tudunk egyetérteni: a Medgyessy kormány egy év alatt több rosszat tett, mint az Orbán-kormány 2-3 év alatt.
 

 

vissza Vissza a kezdőlapra