2003. június 12. csütörtök 21:31

Nyári táborok az IGEN folyóirat hírlevele alapján

 

Háromnapos családtábor

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye idén is megrendezi családtáborát, ahová szeretettel hívja az egyházmegye házaspárjait, családjait. Helyszín: Péliföldszentkereszt, Szalézi lelkigyakorlatos központ (2533 Bajót, Péliföldszentkereszt). Időpont: 2003. június 19-től 22-ig (csütörtök délutántól vasárnap délutánig). A felnőttek számára rendezett programok ideje alatt a gyerekekkel külön foglalkoznak, ezért várják a gyermekekkel bánni tudó fiatalok, felnőttek jelentkezését is, gyermekfelügyelőnek (táborköltségüket a szervezők viselik). A tábor témái: a rózsafüzér új titkai, a keresztény család a harmadik évezred örömhíre, bibliodráma, keresztény családok az EU-ban. A tábor teljes részvételi díja: irányár: felnőtteknek 5000 Ft, 10 év alatti gyermekeknek 2500 Ft.  Kérik, hogy kinek módjában áll, fizessen többet, aki pedig a díj mérséklését kéri, jelezze a szervezőknek. A pünkösd utáni héten még várják a jelentkezéseket. További információ: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, Családreferatúra, 1014 Bp. Úri u. 62., telefon: (1)225-2590/308, drótposta: csaladpaszt@katolikus.hu.

 

Sacré Coeur tábor Őriszentpéteren - téma: a szabadság

Augusztus 10-től 16-ig tartja nyári táborát Őriszentpéteren a Sacré Coeur. "Hitvallásunk: minden ember arra kap meghívást, hogy teljes életet éljen. Mit jelent ez konkrétan? Ismerni önmagamat, kapcsolataimat, környezetemet és keresni Őt, azaz Istent. Ennek eléréséhez szeretnénk segítséget nyújtani ebben a táborban. Miért tábor és nem lelkigyakorlat? Kötetlenebb, mint az ignáci lelkigyakorlat, de onnan ismert gyakorlatokat használunk. A tábor nem csöndben zajlik, bár elcsendesedésre is ad alkalmat, mely szervesen része az egésznek. Minden napban van két blokk, ahol vagy egyénileg, vagy kiscsoportban dolgozzák fel a résztvevők a tábor témáját: most a szabadságot. A programban van játék, túra, közös zenélés, és persze közös ima is. A tábor egy napja azonban csendes nap. Szilencium reggeltől estig. Bátortalanoknak fél nap. Az elhelyezés tábori: 10-10 fős hálószobák. Ággyal, de ágynemű nélkül, tehát hálózsákkal. Az étkeket a táborlakók készítik, és ők is fogyasztják el. Remélem, kedvet kaptál, hogy velünk gyere az Őrségbe!" Részvételi díj: 10 ezer Ft/fő. Jelentkezési határidő: június 25. Drótposta: cspanni@mailbox.hu, szanna.79@freemail.hu .

 

Történelemtábor a Rákóczi-szabadságharc koráról

13-16 éves fiataloknak rendez történelmi tábort a fenti témában a Zöldfás Katolikus Ifjúsági Központ, Domaszéken. Időpont: 2003. július 7-16. Részvételi díj: 12 ezer Ft (szállás; étkezés; útiköltség Gyulára és Mártélyra; belépőjegyek: strand, Szegedi Szabadtéri Játékok előadása). Jelentkezési határidő: június 20. További információ és jelentkezés (2000 Ft előleg befizetésével): Katolikus Ifjúsági Alapítvány - 6720 Szeged, Dóm tér 15. Telefon: (62) 426 082. E-mail: ifjusag@kati.theol.u-szeged.hu

 

Ifjúsági tábor Erdélyben

A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány Kuratóriuma 2003-ban is megszervezi az immár hagyományossá vált nyári ifjúsági találkozót a kárpát-medencei és a nyugati magyar fiatalok számára. Az idei tábor helyszíne: Illyefalva (Erdély) - Vár. Időpontja: 2003. július 13-21. A tábor előreláthatólag 60-70 főt tud befogadni. A tervezett program sok lehetőséget nyújt a Kárpát-medence, és a világ különböző pontjain élő magyar fiatalok közötti kapcsolatépítésre, gondolatcserére, az egyes kulturális és közéleti csoportok, alapítványok, szervezetek tevékenységének a bemutatására, Erdély kulturális és természeti kincseinek megismerésére, és természetesen a vidám, tartalmas kikapcsolódásra is. Jelentkezés: dr. Nagy László, (30)371-4664, Harmati István, (30)265-6697, (29)435-692.

 

Nemzetközi Ifjúsági és Családos Találkozó

Az Emmánuel Közösség idén már harmadszor rendezi meg Nemzetközi Ifjúsági és Családos Találkozóját. Helyszín és időpont: Kaposvár, július 23-27. További információ: www.emmanuel.info/hun/hu, vagy Fábry Kornél, telefon: (82)512 394, (30)491-6778, e-mail: kornel@ifrance.com.

 

Nyolc Boldogság - ifjúsági tábor és lelkigyakorlat

A Nyolc Boldogság katolikus közösség július 27. és augusztus 1. között ifjúsági tábort és lelkigyakorlatot szervez. Érdekes tanítások, imaestek, aktuális témákat megvitató fórumok, játék, vidám percek, sok találkozási .lehetőség Istennel. Minden 18 és 30 év közötti érdeklődőt szeretettel várnak. A rendezvény vendége lesz Silouane testvér, a közösség egyik papja Gabonból.

 

Magyar Ifjúsági és Egyetemista Találkozó

Augusztus 1-10-ig Kisorosziban szervezi a MIET Magyar Ifjúsági és Egyetemista Találkozót a Keresztény Értelmiségi Társaság (KET). Augusztus 2-án a tábor nyitányaként Ifjúsági Fesztivál, sok fellépővel, este táncos mulatság. A fenti időtartamba két hétvége esik, így azok is elmehetnek, akiknek nincs ebben az időben szabadságuk; a szervezők részidőre is elfogadnak jelentkezést, naponta: 1500 Ft/fő áron. Lesz előtábor is: ide azokat várják, akik segítenének a táborhely kialakításában. E napi kb. 4 órás laza munkát jelent, a többi idő szintén nyaralás, teljes ellátással, és teljesen ingyenesen! A tábor teljes időtartamára jelentkezők 10 napot tölthetnek Kisorosziban napi háromszori étkezéssel, táborhellyel, megfelelő tisztálkodási lehetőséggel, valamint sok-sok programmal, sportolási és fürdőzési lehetőséggel, 13 ezer Ft-ért. A KET honlapján megtekinthetők a korábbi hasonló a nyári táborokról készült képek: http://ket.hcbc.hu A teljes időben és részidőben történő részvételhez is előzetes jelentkezés, illetve befizetés szükséges: KET Pince Kávéház, iroda, 1085 Budapest, Mária u. 20. További információ: (1)267-6336, (30)355-4151 Drótposta: ketellat@hcbc.hu.

 

vissza Vissza a kezdőlapra