2003. június 07. szombat 20:35

Újságot indít az Esztergom-budapesti főegyházmegye

 

 

Erdő Péter prímás, esztergom-budapesti érsek kezdeményezésére pünkösd hétfőjén új lappal gazdagodik a katolikus újságok családja. Az orgánum Tóth János Csaba felelős szerkesztő gondozásában jelenik meg.

Az április 23-án, Szent Adalbert, a főegyházmegye védőszentjének ünnepén alapított lap negyedévenként jelenik meg „Esztergom-Budapest” címmel – egyelőre 8 oldal terjedelemben. Az ingyenes kiadvány viszonylag nagy, negyven ezres példányszámban kerül kiosztásra az egyházmegyéhez tartozó templomokban. A lap felvállalt célja a lélekszámában legnagyobb katolikus egyházmegye lelki egységének és közösségi életének további erősítése.

Erdő Péter a következő sorokkal indította útjára az új lapot: „Szentatyánk az idei év kommunikációs világnapjára írt üzenetét ezzel a mondattal kezdi: Az Egyház minden korban folytatta a Pünkösd napján megkezdett munkát, amikor az apostolok a Szentlélek erejével Jeruzsálem utcáin különféle nyelveken hirdették Jézus Krisztus evangéliumát (vö. ApCsel 2,5-11). Bíztatásával indítom útjára az Esztergom-Budapest című főegyházmegyei lapot. Adja Isten, hogy ez az új kezdeményezés hatékonyan szolgálja az egyházmegyei missziót, közös katolikus hitünk, életünk és cselekvésünk megújulását.”
 

Forrás: MNO

vissza Vissza a kezdőlapra