2003. május 11. vasárnap 19:19

__________________________________________________________________ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

 

Bátran nézzünk szembe a jövő kihívásaival

A KMCSSZ Közgyűlése

 

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség 2003 május 3-án megtartotta részleges tisztújító közgyűlését a New Jersey állambeli New Brunswickon. A helyszín választása külön hangsúlyt adott a New Brunswick-i fiúcserkészcsapat 50. évfordulójának. A közgyűlés témaköre: az utolsó két év munkájának kiértékelése, a következő évek várható kihívásainak összefoglalása és a Szövetség Intéző Bizottságának megválasztása volt. A közgyűlés résztvevői között üdvözölhettünk több távolról érkező cserkészt is: dr. Mattyasovszky Zsolnay Miklóst Ottawaból, v. Fehér Gyulát, a Magyar Cserkészszövetség képviseletében, Győrből, dr. Chászár Edét Brazíliából valamint Nyisztor Juditot Venezuelából.

 Az elnökség és a leköszönő tisztviselők beszámoltak a szövetség helyzetéről, a célkitűzések haladásáról, nevelési eredményekről és a jövő kihívásairól. Az elkövetkező két év feladatai között szerepeltek: a) csapataink egységének ápolása és megőrzése, b) a Kárpát-medencei kapcsolataink ápolása, c) legyenek vezetői cserék a szövetség kerületei között, d) cserkészeink külföldi magyarságának és kettős kötődésének megőrzése, e) cserkészóvoda program kidolgozása, f) fiú- és roverpróbarendszerünk felújítása, g) anyagi bázisunk megerősítése, és h) jellemnevelés és a cserkészies magatartás és életmód serkentése. A délután folyamán új Intéző Bizottsági tagokat választott a Közgyűlés.

 Este több mint 250 vendég gyűlt össze a New Brunswick-i Amerikai Magyar Atlétikai Klubban, megünnepelni a New Brunswick-i cserkészet 50 éves sikeres múltját. A vacsorán a cserkészzászlók és csapatok ünnepi bemutatásán kívül, a volt parancsnokok és a csapat támogatói elismerő oklevelet és kedves kis cserkész ajándékokat kaptak.

 Vasárnap mise és istentisztelet után, a Szent László templomban közel 50-en gyűltek össze emlékezni. Bensőséges kereten belül emlékeztek a cserkészek gróf Teleki Pál, Főcserkész halálának 62 éves évfordulójáról. Dr. Mattyasovszky Zsolnay Miklós, a KMCSSZ örökös tiszteletbeli elnöke, tartott megható beszédet a magyar cserkészet első Főcserkészéről. A KMCSSZ vezetői és cserkészei a cserkészet e nagy alakjának életéből és példájából meríthetnek, hogy az elkövetkező évek komoly kihívásaival sikeresen megbirkózzanak.

 

 

vissza Vissza a kezdőlapra