2003. április 28. hétfő 22:02

"Kollégiumfejlesztési" elképzelések

 

Fidesz-közlemény

 

A Fidesz - Magyar Polgári Párt továbbra is aggályosnak tartja az Oktatási Minisztérium "kollégiumfejlesztési" elképzeléseit. Sajnálatosnak ítéli azt, hogy a minisztérium vezetője Magyar Bálint nem a valóságnak megfelelően tájékoztatja a közvéleményt ebben a sok tízezer családot érintő kérdésben.

A miniszternek a lapokban megjelent állítása, amely szerint a kollégiumokat építő "vállalkozók valóban szerették volna, ha töltési garanciát kapnak, de ilyet egyetlen szerződés sem tartalmaz", a valóságtól igen messze áll. A valóságban ugyanis - ahogyan az Stark Antalnak, a tárca helyettes államtitkárának levelében is olvasható - a minisztérium határozta meg a kollégiumépítésre és üzemeltetésre vonatkozó feltételek között azt, hogy "az egyetem, főiskola vállalja évi 10 hónapon keresztül a kollégium 80-90 százalékos feltöltését. Ezen elképzelés világos és egyértelmű elvetése a mai napig hivatalos dokumentumban - a rendelkezésünkre álló információk szerint - nem jelent meg. Félrevezető és cinikus a miniszter azon állítása is, amely szerint ezt a kikötést egyetlen szerződés sem tartalmazza, hiszen mindeddig nem került sor szerződések megkötésére.

A Fidesz elvárja az oktatási tárca vezetőitől a nyílt és őszinte tájékoztatást, s elfogadhatatlannak tartja a közvélemény szándékos félrevezetését.

Sió László,
a Fidesz oktatási műhely vezetője

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra