2003. június 17. kedd 20:47

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség közleménye

 

 

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Országos Elnöksége mai ülésén élesen elítélte a közéletben is megjelent erőszakot. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökét ért támadás mély megdöbbenést keltett az elnökség tagjaiban.

A köztisztviselő fizikai bántalmazása nyilván olyan bűnözők tette volt, akik érdekeit sértette a felügyelet tevékenysége. Közvetlen kapcsolatot politikai erők és a bűncselekmény között nem lenne szerencsés feltételezni, viszont a független köztisztviselők - így Szász Károly - ellen egy év óta intézett sorozatos kormánypárti támadások súlyosan veszélyeztetik a közélet békéjét. Támadhatóvá nyilvánítják a vezető köztisztviselőket, és ezzel megnyitják az utat akár a fizikai támadás előtt is. Az elnökség felhívja a figyelmet arra, hogy a PSZÁF elnöke, kisbefektetők pénzét védő független állami intézmény vezetője, így közvetve e réteget érte a támadás.

Az MKDSZ Országos Elnöksége felszólítja Lamperth Mónika belügyminisztert, hogy a rendőrség határozottan lépjen fel a szervezett bűnözés ellen, ahelyett, hogy a másképp gondolkodók zaklatásával foglakozna.

 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra