2003. június 24. kedd 00:18

Orvoskamarai küldöttek közleménye

 


Felhívás Csehák Judit egészségügyi és szociális miniszterhez

Mi, az Magyar Orvosi Kamara országos küldöttei, aki változatlanul felelősséget vállalunk azért, hogy június 14-i küldöttközgyűlésünk, az úgynevezett kórház-privatizációs törvényjavaslatot elsöprő többséggel utasította el, felhívással fordulunk önhöz.

A köztársasági elnök úr mai döntése a kórház-privatizációs törvényjavaslat parlamenti újratárgyalásra küldéséről azt jelenti, hogy indokoltak voltak azok a súlyos közgazdasági és szakmai érvek, amelyek a törvényjavaslatban megcélzott szociális ellátórendszerünket alapjaiban megrengető változtatási tervek ellen megfogalmazódtak.

A MOK továbbra sem tudja elfogadni, hogy a kormány érdemi társadalmi egyeztetés nélkül, kizárólag a tőke szempontjai mentén alakítsa át a magyar kórházi rendszert.

Nagy megnyugvással fogadjuk, hogy a Magyar Köztársaság elnökénél méltánylásra találtak az ellátáshoz való egyenlő hozzáférés alkotmányos elvét védő javaslataink.

Elvárjuk és követeljük a miniszter asszonytól, hogy a törvényjavaslat újratárgyalása során érdemben tudjuk képviselni a magyar betegek és egészségügyi dolgozók érdekeit. Ezt kívánja a társadalmi megbékélés igénye is.

Aláírók: Dr. Balogh Gábor, Dr. Boga Attila, Dr. Juhász Mária, Dr. Láng Andor, Dr. Mánya Kristóf, dr. Solymosy Tamás, Dr. Szelíd Zsolt, dr. Szoboszlay István, Dr. Tímár Tamás, valamint a küldöttek döntő többsége.

 

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra