2003. június 20. péntek 22:18

 

Áder: Elég a hazudozásból - Medgyessy menekülőben

 

Áder János úgy véli: Medgyessy Péter ahelyett, hogy az elmúlt napok rendkívül súlyos kérdéseket felvető ügyeinek kivizsgálásával foglalkozna, összeesküvés-elméleteket gyárt. Saját szorult helyzetéből politikai ellenfelei lejáratásával, független intézmények vezetőinek hírbe hozásával próbál kimenekülni. "Azt kell mondanom, hogy elég volt. Elég volt a mellébeszélésből, elég volt az alaptalan vádaskodásból és elég volt a hazudozásból!" - jelentettek ki a Fidesz frakcióvezetője.

 

A frakcióvezető a Polt Péter legfőbb ügyész megfigyelésével kapcsolatos csütörtöki miniszterelnöki nyilatkozatra válaszolt. Kijelentette, elég volt a mellébeszélésből.

 

A Fidesznek ugyan nincsenek bizonyítékai arra, hogy a szocialisták vagy a kormány állna Polt Péter megfigyelése és a lejárató akciók  mögött, de fel kell tenni a kérdést, hogy kinek az érdeke?. Áder János úgy látja, a szocialisták felelősek azért, hogy olyan közállapot alakult ki, ahol az MSZP a hatalom megszerzése és megtartása érdekében minden eszközt a maga számára megengedhetőnek tart. A frakcióvezető a Polt Péter megfigyelésével kapcsolatos csütörtöki miniszterelnöki nyilatkozatra válaszolva kijelentette, nem összeesküvés-elméleteket kell gyártani, hanem a kormány számára kínos ügyeket is ki kell vizsgálni.

 

A politikus idézte Kiss Péter kancelláriaminisztert, aki pénteken a Magyar Televízió Napkelte című műsorában - mint a frakcióvezető fogalmazott - a miniszterelnök "gyanúsítgató nyilatkozatait megfejelve" azt mondta: "tartok attól, hogy egy forgatókönyv van, mi nem tettünk összefüggést Lisszabon (a Magyarországot emberi jogi kérdésekben bíráló határozat), Szász Károly (megveretése) és Polt Péter ügye között (...), ők csinálnak forgatókönyvet".

"Kérdezem, kik azok az ők?" - fogalmazott Áder János.

Leszögezte, hogy a lisszaboni ügyet nem Orbán Viktor Fidesz-elnök, hanem Kovács László külügyminiszter "kezdte ragozni" a magyar sajtó előtt. Hozzátette: "azt pedig senki sem gondolhatja komolyan, hogy Szász Károly megverette saját magát".
A frakcióvezető emlékeztetett, Polt Péter több mint 2 hónapja elküldte Medgyessy Péternek a róla készült iratot, egy kísérőlevéllel, amelyben felajánlotta a konzultáció lehetőségét az ügy részleteiről, és segítséget kért a miniszterelnöktől, hogy vizsgálja ki, milyen körülmények között születethetnek ilyen anyagok. Ezek alapján kérdéses, hogy hol volt a legfőbb ügyész által elküldött anyag több hónapig, és ha Medgyessy Péter azt nem látta, ki titkolta el előle, ha pedig mégis látta, miért mondta csütörtökön, hogy nem kapta meg.

 

A Fidesz frakcióvezetője arra is kíváncsi lenne, hogy ki a felelős mindezért és miért nem kezdett Medgyessy Péter vizsgálatot a Miniszterelnöki Hivatalban.
 

MTI nyomán

 

vissza Vissza a kezdőlapra