2003. május 13. kedd 23:07

Pokorni Zoltán a Fidesz jövőjéről

 

A Fidesznek és az abból kialakuló "több mint pártnak", szövetségnek esélye van arra, hogy egybegyűjtse azokat, akik a Fidesz négyéves kormányzása alatt megrajzolt jövőképet és az elért eredményeket magukénak érzik – mondta Pokorni Zoltán kedden Körmenden, egy lakossági fórumon.

 

A Fidesz május 17-i kongresszusa lehetőséget kínál arra, hogy a párt lezárja az elmúlt 15 évet, benne a legutóbbi választásokon elszenvedett vereségét, és az azóta eltelt egy évet is. Mondta Pokorni Zoltán Körmenden, egy lakossági fórumon, ahol kiemelte: fontosabb a tanulságokból és következtetésekből eredő feladatokhoz hozzálátni, mint a választási vereség felett keseregni.

 

Szerinte a Fidesznek és az abból kialakuló "több mint pártnak", szövetségnek esélye van arra, hogy egybegyűjtse azokat, akik a Fidesz négyéves kormányzása alatt megrajzolt jövőképet és az elért eredményeket magukénak érzik.

 

Hangsúlyozta, hogy a Magyar Polgári Szövetségben arra szólítják fel az embereket, vegyenek részt a közös munkában, vállaljanak aktív szerepet a közéletben; céljuk, hogy szimpatizánsokból minél többen a szövetség tagjaivá váljanak.

 

Pokorni Zoltán új politikai stílusról szólt, kijelentve: a másik oldalon lévők szándékait is meg kell érteni ahhoz, hogy meg tudjuk őket győzni az igazunkról.

 

Kérdésekre válaszolva a politikus azt mondta: Irakban az Egyesült Államok átlépett egy olyan pontot, amit még egyetlen ország sem tett meg. Szavai szerint megelőző jellegű háborút a nemzetközi jog eddig nem ismert. Hozzátette, eljöhet azonban olyan helyzet, amikor még szükség lesz rá.

 

Mint mondta, Magyarország biztonságát hosszú távon csak egy olyan NATO-n belül tudja elképzelni, amelynek az Egyesült Államok hadserege meghatározó ereje.

 

A paksi üzemzavarról a politikus úgy vélekedett, "egy eddig még sehol nem tapasztalt műszaki problémával állunk szemben, amelynek azonban még kis kockázatai is túl nagyok, ha az atomenergiáról van szó". Kijelentette: a paksi atomerőműnek állami kézben kell maradnia, meg kell akadályoznia azonban az ellenzéknek azt is, hogy az atomerőmű tulajdonosát, a Magyar Villamos Művek Rt.-t eladják

 

MTI alapján

vissza Vissza a kezdőlapra