Megjelent: 2003.05.25. 19:25:13

Most légy okos, Domokos

 

Kedvezménytörvény

Szombat késő estére született meg a megállapodás a határon túli szervezetek, a kormányzat és az ellenzék egy része között. A nyilatkozat szerint az uniós csatlakozás olyan történelmi esemény, amely utat nyit a magyarság európai újraegyesítéséhez. Ami megosztotta a résztvevőket, az a kedvezménytörvény módosítása volt. A Fidesz, bár javaslataik felét beépítették a nyilatkozatba, hiányolja például azt, hogy a jogszabályból kikerül a határon túli magyarok kedvezményes vízumelbírálásának lehetősége.

A kormánypártok szerint a mostani változtatásokkal sikerült kiigazítani azt, amit az előző kormány elrontott. Most ugyanis nemzetközi fórumokon is egyeztettek, szemben az előző kormánnyal, mielőtt elfogadták volna a státustörvényt. A módosítás hamarosan a parlament elé kerül. - Ez a tudósítás az RTLKLUB honlapján jelent meg, s bizonyára jól tükrözi a kormány álláspontját. De az a gyanúnk, hogy Mikulas Dzurinda még nem az RTLKLUB nézője, hiszen nyilatkozata másra utal:

Mikulas Dzurinda egy szlovák kereskedelmi televíziónak nyilatkozva elmondta: arra számít, hogy Medgyessy Péterrel tárgyalhat majd a kedvezménytörvény módosításáról. A szlovák kormányfő hozzátette, hogy azt várja, hogy a magyar kormány a jogszabály esetleges módosítása előtt egyeztetni fog a szomszédos államokkal.

 

Emlékeztetőül: annak idején Kovácsék épp a szomszéd államokkal való egyeztetést hiányolták, majd amikor ez Romániával megtörtént, hevesen támadták és a választási becsapás részévé tették a 23 millió román bejövetelével való handabandázást.

 

A hírek egybevetése után nem is lesz nehéz Domokosnak okosnak lennie... 

vissza Vissza a kezdőlapra